Közélet

Tarlós felveszi a kesztyűt a taxishiéna-támadások ellen

Támogatja, hogy magyar buszok pótolják a 3-as metrót, de erről a szolgáltató fog dönteni.

A 3-as metró felújítsának 2019. december 31-ig be kell fejeződnie – mondta Tarlós István pénteki sajtótájékoztatóján. A főpolgármester szerint az ütemterv elkészült, de csak akkor mutatják be, ha megoldódott a buszos metrópótlás kérdése.

Az Index tudósítása szerint Tarlós azt mondta, őszintén reméli, hogy magyar buszokkal pótolják majd a metrót, de erről nem a főváros vagy a BKV, hanem a tenderen nyertes szolgáltató fog dönteni. A BKK módosította a szolgáltatóknak előírt buszszállítási határidőket, így már magyar buszokkal is versenybe lehet szállni – tette hozzá. A főpolgármester szerint az a lényeg, hogy a buszok érkezésének ideje ne veszélyeztesse a metrófelújítás megkezdését.

Tarlós azt mondta, kifejezetten támogatja Persányi Miklós, a Liget-projekt tájépítésért felelős miniszteri biztosának ötletét, hogy zárják le a ligetet kettévágó Kós Károly sétányt a gépkocsik elől, és adják át a gyalogosoknak és kerékpárosoknak. A főpolgármester elviekben még azzal az ötlettel is egyetért, hogy törjék fel a Hősök tere díszkövezetét, és parkosítsák a területet.

Kitért arra is, hogy felülvizsgálják a fővárosi taxisrendeletet az elszaporodó taxishiéna-támadások miatt. Erről a jövő héten kezdenek egyeztetést a Városházán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik