Közélet

Németországban vállalt munkát a kórházi szobákat kifestő kistarcsai férfi

Mi is írtunk arról a férfiről, akinek lánya a kistarcsai Flór Ferenc kórházban töltött pár napot, a festőként dolgozó apa pedig hálapénz helyett kórházat festett.

Az egyszerinek induló akcióhoz aztán többen is csatlakoztak és rendszer lett belőle, aztán a férfi most két év után úgy döntött, Németországba megy dolgozni. A Roma Sajtóközpont cikkében azt mondja,

Sikerült kicsit jobb körökben vállalnom melót, de ennek ára volt. Elvileg többet kerestem volna, de az ügyfelek egy része vagy menet közben akarta lealkudni az árat, vagy ugyanazért az összegét egyre több munkát kért. Két éve vagyok maszek festő, és folyamatosan volt munkám, de hiába fizettek ki az egyik helyen, ha a következőben le akartak húzni. Az egyik hozta, a másik vitte a hasznot. Családom van, albérletet kell fizetnem, a kislányom bölcsibe jár, nem tehetem meg, hogy hónapokig vitatkozzak, vagy pereskedjek a pénzemért. Szívesen segítek kórházakban, vagy ahol szükség van erre, de nem vagyok milliárdos hobbifestő, meg is kell élnem.

Lakatos azt mondja, a kinti munka nagyon jó, éjszaka fest boltokat, de az itthoni önkénteskedést még mindig nem hagyta abba, most is a Heim Pál Kórházban fest majd.

(444)

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik