Közélet

Hajdú Péter saját csókosságáról, házasságáról, Habonyról

„Ha egy politikus csajozik, kurvázik vagy részegen partizik” és ez bizonyítható, az szerinte nem lehet tabu.

Ezt mondja zárásként a TV2-től az ATV-hez igazoló tévés egy gigainterjúban a legfrissebb 168 Órának. Előtte még cáfolja, hogy megalázó módon küldték el Andy Vajna csatornájától. Szerinte az ügy mögött nem is érdemes politikát keresni, szakmai döntésnek nevezi, hogy az ő műsorára szánt pénzt most inkább a Star Academy című műsorra költik.

Azt állítja: ő soha sehol nem volt csókos, sosem kapott állami megrendelést, ezért nem is hiszi, hogy kiesett volna a pikszisből.

Minden híresztelés ellenére mindent magamnak harcoltam ki. Értem se Medgyessy Péter, se Orbán Viktor nem telefonált oda sehová. Medgyessy miniszterelnöksége alatt jobban ment, Gyurcsány alatt kirúgtak az MTV-től, Orbán alatt pedig egy kereskedelmi televízióhoz kerültem.

Azt elismeri, hogy a jelenlegi kormány politikája áll hozzá közelebb, de soha nem politizál, Orbán Viktorral is csak kötetlenül beszélgetett, tagadja, hogy politikai PR-interjút készített volna 2011 karácsonyán a miniszterelnökkel.

Egy politikussal készült beszélgetés nem politikai interjú.

Hajdú párhuzamot is von.

Ez sem lesz bulvárbeszélgetés attól, ha megkérdezi, kibékülök-e a feleségemmel.

A riporter, Lampé Ágnes ezt nem is kérdezi. A tévés így is elárulja, hogy a szakmai és magánéleti válság őt is megviselte, de a kettő egyidejűsége között párhuzamot vonni, azt feltételezni, hogy olyan kapcsolatok szövődtek, amelyek egyszerre zavarták mindkettőt „hülyeség”.

A feleségem a lassan húszéves televíziós karrieremtől teljesen független. Soha nem vett el belőle és soha nem adott hozzá semmit.

Szerinte ezt az sem cáfolja, hogy műsort gyárthat az állami tévének. Újra előjön a csókosság és a kapcsolati tőke. Hajdúnak nem csak a Fidesz politikusai között vannak barátai.

Medgyessyvel puszilkodnának, Mesterházy Attila örömmel üdvözölné, Gyurcsány Ferenc is odamenne köszönni és Vona Gábor sem kerülné el.

Habony Árpáddal is köszönnének egymásnak, egyszer söröztek is együtt, de szakmai vonalon nincs közös témájuk. Azt ő sem tagadja, hogy van összefonódás a kormány médiapolitikáját irányító Habony és a TV2 között, de szerinte nincs kézi vezérlés a Fidesz részéről.

Kellően megosztó

Hajdú az interjúban elismeri, Rónai Egon és Kálmán Olga jobb riporter nála, őt viszont jobban el tudja majd adni az ATV, mivel kellően megosztó és a magánélete miatt is érdekes. Nem érdekli az, hogy a csatorna ellenzéki, nem hiszi, hogy köpönyegforgató lenne azért, mert műsort gyárt az ATV-nek. Szerinte egy politikus jól teszi, ha szerepel a bulvárban, mert akkor meg tudja mutatni, hogy van szimpatikus oldala is. Persze a kínos ügyeket is feldolgozná.

Ha egy politikus csajozik, kurvázik vagy részegen partizik, és ezt fotókkal alá lehet támasztani, akkor miért ne lehetne írni róla? Ha ilyen van, én biztosan megcsinálnám, bárkiről legyen is szó. Ez nem lehet tabu.

A műsorvezető tavasszal a Figyelőnek azt mondta, a TV2 körüli botrányok őt nem érintik. Akkor még újabb produkciókról is tárgyalt a csatornával, és azt mondta, néhány éve még belehalt volna, ha lekerül a képernyőről. Akkor még a Showtime volt a legfontosabb projekt az életében.

Azt gondolom, hogy ezzel vagy megalapozom a következő ötéves képernyős pályafutásomat, vagy elvérzem. Itt most ez a tét.

Politikai kapcsolatairól akkor azt mondta, ismeri Habonyt, Rogánt, de Medgyessy Péteren kívül is sok politikussal van jó kapcsolatban. A hetilap akkor „kapcsolati tőkésnek” nevezte, jelezve, hogy nagyon ügyesen épít kapcsolatokat, amelyeket jó érzékkel fel is tőkésít. A Figyelő forrásai szerint áprilisban a Rogán-Habony-Vajna vonallal tartott szorosabb kapcsolatot.

De vissza az ezzel jobban eladható tévés magánéletéhez.

Hajdú Péter laptársunknak, a Story magazinnak azt mondta, szereti a feleségét, de ha el kell engednie, akkor el fogja.

Mostanáig nincs érdemi változás a kapcsolatunkban. Ha őszinte akarok lenni, nem közeledtünk egymáshoz. Egyelőre marad a bizonytalanság. Márpedig a végső döntés még nem történt meg. Ha egyszer azt mondjuk Katával, hogy tiszta lappal folytatjuk, akkor a lapnak tényleg tisztának kell lennie. Ha marad sérelem a lelkünkben, akkor kódolva van a későbbi válás…

A műsorvezető az interjúban cáfolja, hogy lett volna harmadik.

Sokszor magam is megdöbbenek a sok baromságon. Szó sincs megcsalásról. Egyszerűen elsodort bennünket a munka, nem figyeltünk eléggé egymásra. Reggel felkeltünk, este hullafáradtan lefeküdtünk.

A magazinnak azt is elárulta, hogy volt már néhány randevújuk Sarka Katával és akkor úgy izgult, mint egy kamasz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik