Közélet

Orbán az Európai Parlament elnöke előtt magyarázkodhat

orbán viktor martin schulz (Array)
orbán viktor martin schulz (Array)

A nol.hu megtudta, hogy Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) elnöke felvette a kapcsolatot Orbán Viktorral, hogy tisztázza a magyar miniszterelnök parlamentben elhangzott kijelentéseit. Az EU 27 tagállami vezetőjének pénteki pozsonyi találkozóján pedig közvetlenül is magyarázatot kér az elhangzottakról — tájékoztatta lapot Giacomo Fassina, az EP elnök szóvivője.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, Orbán Viktor hétfőn a parlamentben arról beszélt, hogy ha Brüsszel nem boldogul a nemzetállamokkal, akkor majd “voldogul a baloldali városokkal” és ott fog létrehozni “migránstelepeket”.

A lap Orbán kijelentéséről megkérdezett uniós tisztségviselőket, ők megütközve fogadták a magyar kormányfő “brüsszeli cselekre” vonatkozó szavait. A lapkáltal megkeresett, névtelenül nyilatkozó illetékesek szerint Brüsszelben nem régiók vagy városok, hanem kormányok képviselői hozzák a törvényeket, együtt az Európai Parlamenttel. A menekültek unión belüli kötelező elosztásáról rendelkező határozatot is a tagállamok hagyták jóvá. Brüsszel nem szól és nem is szólhat bele abba, hogy az egyes országokon belül hová telepítik le a bevándorlókat – derül ki a cikkből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik