Közélet

Kisemmizték Mikola István volt feleségét, elúszhat a termálhotel

mikola istván (Array)
mikola istván (Array)

A nol.hu cikke szerint kedden árverésre kerül az érdi Termál Liget Hotel, amely 1990-től 25 éven át működött a város Duna-parti részén. A termálvizes fürdőre épülő gyógyszállót a külügyi államtitkár volt felesége, Fülemen Róza alapította, de Mikola István párizsi OECD nagyköveti időszaka idejére üzlettársakat vontak be a vállalkozás működtetésébe, akik 2015-ben bedöntötték a céget.

Ahogyan korábban megírtuk, Fülemen Róza tízmilliós értékű antik bútorokat követel volt férjétől. Állítása szerint a bútorokat házasságkötésük előtt ő vásárolta. A nol.hu arról ír, hogy a bútorokat 2011-ben helyezték raktárba Mikola rokonságánál, azt követően, hogy a politikus megkapta Magyarország párizsi OECD nagyköveti posztját. Fülemen szerint Mikola javaslatára ekkor vált meg az Érden működő Termál Liget Hotel irányításától is.

Fülemen a portálnak azt mondta: akkori férje egy orvoskollégáját mutatta be neki azzal az ígérettel, hogy majd az ő cége átveszi a hotelt, és forrásokat szerez a további fejlesztésekhez. Fülemen pedig átadta 50 százalékos tulajdonrészét és az ügyvezetői posztot.  párizsi évek alatt az üzlettársak egyre kevésbé vonták be Fülement a cég sorsát érintő döntésekbe, és röviddel hazatérése előtt tudta nélkül műszaki okokra hivatkozva be is zárták az intézményt. Mikola István nem kívánt nyilatkozni a portálnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik