Közélet

Ott volt tíz éve a tévészékház ostrománál? Írja meg nekünk

Miután nyilvánosságra került az őszödi beszéd 2006. szeptember 17-én, Magyarország következmények nélküli ország lett.

A beszéd nyilvánosságra kerülése vasárnap történt, hétfőn, 2006. szeptember 18-án több ezren csatlakoztak a már egy napja a Kossuth téren tüntető tömeghez. Az akkori közmédia a több tízezres tömeget egyik esti bejelentkezésekor 900-asra saccolta, óriási felháborodást kiváltva ezzel.

A demonstrálók petíciót fogalmaztak meg, amit az MTV-ben akartak beolvasni, a feladattal pedig Takács Andrást és Toroczkai Lászlót bízták meg. A Szabadság térre este 10 körül érkezett meg a tüntetők egy csoportja, a biztonsági őrök nem engedték őket az épületbe. Toroczkai visszatért a Kossuth térre és kérte az embereket, tartsanak vele.

Az este folyamán, 19-re virradóan a tüntetők megostromolták a székházat, összecsaptak a rendőrökkel, 113 rendőr és 50 demonstráló sérült meg.

Utcakövek, felgyújtott autók, vízágyú, könnygáz, szemkilövetés, „Gyurcsány, takarodj!”, 230 milliós kár.

Ott volt? Tüntetett? Nézelődött? Csak arra járt? Írja meg sztoriját a szekhaz2006@24.hu-ra, ha azt szeretné, hogy mások is megismerjék azt.

Kiemelt kép: a rendőri erők megkezdik a Szabadság tér megtisztítását, miután tüntetők megrohamozták a Magyar Televízió épületét. MTI / Füzesi Ferenc

Ajánlott videó

Olvasói sztorik