Közélet

Medvével nézett farkasszemet a borsodi vadász, de legyőzte a fenevadat

A medve nem játék! - szól az örök érvényű tanács, amit Kertész Attila is megfogadott. A borsodi vadász vérfagyasztó pillanatokat élt át.

Kertész Attila életveszélyben volt. A 41 éves hernádpetri vadászból majdnem préda lett, amikor a borsodi hegyvidéken rámordult egy medve – írja a Blikk.

A vadász egyedül ült egy borsodi erdőben éjjel, amikor 4-5 méter távolságból “ijesztő morgás törte meg a csendet”. Innentől átadjuk a szót Kertész úrnak:

Hegyezni kezdtem a fülem, miközben azonnal végigfutott az agyamon, hogy ez a hang se disznóéra, se gímbikáéra, de semmilyen más, korábban már hallott állat hangjára nem hasonlít. Elhűltem, amikor leesett: ez csakis medve lehet!

A feszültség egyre fokozódott, a veresegyházi medveotthont is megjárt vadász résen volt, tudta, mi a teendő. Felkapcsolta a fegyvere lámpáját. A medve zihált, még hangosabban morgott. Döbbenetes percek voltak ezek.

Az állat folyamatosan morgott. Kétperces szembenállás, illetve állóháború után fel voltam készülve rá, hogy meg fog támadni. Vártam a csatát, hogy mikor ront rám.

A patthelyzetet végül feloldotta a fenevad, törve-zúzva visszavonult az erdőbe. Kertész úr pedig rájött, hogy az előző napi vadászat okán véres maradt a ruhája, ezt érezhette a csúcsragadozó.

De mi a teendő medvetámadás esetén? A Blikk segít, vagyis Szilágyi István, az említett medveotthon Predátor Programjának atyja. Szerinte semmiképp se tettessük magunkat halottnak, mert a medve dögöt eszik. Ne hátráljunk, ne fussunk, inkább oldalazva menjünk odébb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik