Közélet

Röszkei plébános: miért nincsen intézményesített reakció a pápaellenességre Magyarországon?

24.hu
24.hu

2016. 09. 09. 11:08

Korábban a témában:

Nemrég írtunk arról a makói plébánosról, aki aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a magyar egyházak vezető még nem reagáltak a menekültválságra és nehezményezte, hogy a kormánykampány és a “királyi média” hírei mennyire egyoldalúan kommunikálják a népvándorlás rendkívül összetett problematikáját.

Most a röszkei plébános levelét közölte a Szemlélek.

Pápaellenesség és Bayer Zsolt

Liszkai Tamás azt írja,

a népszavazáson való részvétel és a szavazólapon megfogalmazott kérdésre adott válasz legyen mindenki lelkiismereti ügye, mint választásra jogosult állampolgárnak. De miért nincs megfelelő intézményes reakció az egyre fokozódó pápaellenes megnyilvánulásokra, amelyek nemcsak a pápa személyét, de a pápai hivatal tekintélyét is elemi szinten támadják, és nem ritkán magukat hívő katolikusnak valló személyek részéről érkeznek?

Bayer Zsolt kitüntetését is szóba hozza Liszkei:

Miért csak Beer Miklós püspök fejtette ki magánvéleményét azzal kapcsolatban, hogy Bayer Zsolt méltatlan az augusztus 20. alkalmából kapott kitüntetésére, aki a mai napig nem vonta vissza azt a kijelentését, hogy a pápa vagy a pápai székre alkalmatlan demens vénember, vagy gazember (tehát harmadik lehetőség nincs)? És miért nem határolódik el a kabinet a miniszterelnök Facebook oldalára küldött aljas, a pápa személyét primitív módon sértő megjegyzésektől?

Vallásról

Egy magát ateistának valló állam-szocialista hatalom nem volt ilyen szinten káros az emberek vallási meggyőződésére, mint egy Isten iránt érzéketlen agnosztikus-hedonista társadalom.

Menekültekről

Szinte egyáltalán nem hallom ezt a kitételt: mi van akkor, ha Isten maga engedi a tapasztalt migrációs folyamatot, hogy számon kérjen bennünket emberségről, hitről, evangéliumi elkötelezettségről?

Liszkai Tamás önkénteskedett a bicskei menekülttáborban.

Nem szeretnék senkit kioktatni, vagy megbántani, csak néhány információt szeretnék – nagy szeretettel – megosztani. Tévedés, hogy nagyon sokan segítenek M.o.-on a menekülteken. A Karitász időnként, itt-ott jelen van, de ez sajnos nagyon kevés. Hatalmas az ínség, hiszen a kormány a humanitárius minimumot sem adja meg (és ez itt a baj!!!), hanem mindenkit egy kalap alá véve igyekszik távol tartani.

 

 

 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Election posters with the leading candidates for the presidential elections in France with  Le Pen (l) and E. Macron (c) can be seen in Henin-Beaumont, France, 23 April 2017. A total of eleven candidates participates in the first round of the presidential elections. Photo: Kay Nietfeld/dpa
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.