Budapest, 2016. július 26.
Christian Kern osztrák kancellár (b) és Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatóra érkezik az Országházban 2016. július 26-án.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Közélet

Orbán emberei az MSZP-ben

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2016. 09. 08. 12:53

Az ellenzéki párt a NER nélkülözhetetlen elemévé vált – állítja Szentpéteri Nagy Richard.
Korábban a témában:

A 168 Órának azt mondja, az MSZP lényegében már csak az alkukról, a kompromisszumokról, a véget nem érő helyezkedésekről szól. A Méltányosság Politikaelemző Központ munkatársa úgy véli, Orbán Viktornak jó néhány embere van az MSZP-n belül is. Ő a legnagyobb játékos. Direkt vagy áttételes módon mozgatja a szálakat. Az alkotmányjogász, politológus elismeri, ez nehezen bizonyítható, mert megtévesztőn összeolvad a naivitás, a politikai vakság, a korrumpálhatóság és a brutális gazság, de az azért világos, hogy

2014-ben Bajnai Gordon meghekkelése a Fidesz és az MSZP akciója volt, a kormány és a baloldali ellenzék összefogásának eredménye.

A szocialistákon belül van olyan, aki csak gesztusokat tesz a Fidesznek, hogy rá ne lőjenek, de olyan is, akinek simán odaszólhatnak, akit a megfelelő eszközökkel „fognak”.

Van az MSZP-n belül egy jelentős társaság, amely hosszú távon is zökkenőmentesen integrálódik a Nemzeti Együttműködés Rendszerébe. Mert maga az MSZP a rendszer stabil része, természetesen. És ez igaz a teljes baloldali ellenzék nagyobb részére is.

Szentpéteri szerint az MSZP jelenlegi helyzete éppen azért nem hasonlítható az egykori SZDSZ-éhez, mert a mai MSZP-re éppen ebben a formájában, így van szüksége a Fidesznek. A centrális erőtér a pártrendszerről és arról szól, hogy a kormány bal- és jobboldali ellenzéke szóba se álljon egymással és együtt se lehessen erősebb, mint a Fidesz.

Ha azonban valamelyik oldal túlságosan is meggyengülne, akkor alányúlnak, megsegítik, mert kell, hogy mindkét oldalon legyen erő, mindig éppen akkora, mint ma.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusa szerint az MSZP-re mindenben csak a követő magatartás jellemző. Menekültügyben is. A kormány ugyan hatalmas árat fizettet a gyűlölet szításáért, de a szocialistáknak nincs semmi értékelhető mondanivalójuk, csak arra várnak, hogy legyen már október harmadika, legyenek már túl október 23-án, az újéven, március 15-én.

MSZP-politikusnak lenni nem hivatás, hanem állás, amihez hozzátartozik a munkaköri leírás. De ezt a munkakört a rendszer tartja fenn.

Szentpéteri Nagy Richard lesújtó véleményének további részletei a 168 Órában.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Mercedes' British driver Lewis Hamilton (front) and Ferrari's German driver Sebastian Vettel steer their cars during the Formula One Azerbaijan Grand Prix at the Baku City Circuit in Baku on June 25, 2017. / AFP PHOTO / Alexander NEMENOV
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.