Közélet

Nyíregyházi gyilkosság: a román orvos az udvarra sem engedte ki feleségét

Újabb részleteket közölt a nyíregyházi gyilkosság feltételezett elkövetőjéről a Blikk szerdai számában. S. Dan a 90-es években költözött be fényeslitkei házába feleségével, akit tomboló féltékenysége miatt még az udvarra sem engedett ki. Omladozó házát betonfalak rejtik, szomszédainak azt mondta: nem szereti, ha az emberek benéznek a portájára, mikor elmennek előtte. S. Dan mindössze két emberrel állt szóba utcájából a többiekről tudomást sem vett a cikk szerint.

Ahogyan korábban megírtuk, az orvos agyonlőtte a közeledését visszautasító munkatársát, R. Máriát, áldozata férjét pedig súlyosan megsebesítette aotthonukban, hétéves ikergyermekeik szeme láttára. A háromgyerekes román családapa reménytelenül szerelmes volt Máriába, az asszony azonban visszautasította közeledését. A férfit egy kolozsvári panellakásban kapták el a román rendőrök múlt hét csütörtökön.

S. Dan fellebezett magyarországi kiadatása ellen, így átadása a magyar hatóságoknak elhúzódhat. Ha börtönre ítélik, azt Romániában fogja letölteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik