Doctor is taking blood for test.
Közélet

“Kétszer elájulok, mire bekerülök”: órákig tart, mire ellátnak a budapesti rendelőben

Rónyai Júlia
Rónyai Júlia

újságíró. 2016. 09. 06. 16:35

Az utca végéig áll a sor egy rákospalotai szakrendelő előtt. A betegek szerint így megy ez minden reggel, másképp esélyük sincs az ellátásra. Egy nőgyógyász úgy véli, aki szerint ez dühítő, az nézze meg a közkórházakban uralkodó állapotokat
Korábban a témában:

Az utca végéig tart a sor, ami reggelenként kialakul a Rákosi úti szakrendelő előtt – posztolta egy elcsüggedt beteg a XV. kerület Facebook oldalára, aki képet is feltöltött a ma reggeli, 7:20-as állapotról.

Nem is ő volt az egyetlen, aki megörökítette a káoszt: többen készítettek képet a korábbi napokon, amit ezen felbuzdulva szintén közzétettek. Kiderült, hogy sokszor már a szomszéd utcában álló buszmegállótól kígyózik a sor a XV. kerületi Önkormányzathoz tartozó intézmény felé.

 

A fotót már több mint százan osztották meg, és bőven akadt, aki a saját rossz élményeiről is beszámolt a rendelőben. Egy nő szerint például a 8-kor érkezőknek már esélyük sincs a vérvételre, ezért “vernek sátrat” sokan az intézetnél már a nyitás előtt.

Ha ez még nem lenne elég, a sor vége még mindig csak az általános recepció. Innen további idő, mire eligazítják a szakorvoshoz az érkezőket.

Van, aki azt állítja, több mint 4 órát várakoztatták a reggeli vérvételre. Mindezt tekintet nélkül arra, hogy gyermeket vár, emiatt rendszeresen rosszul lesz a sorbanállás alatt.

Kismama vagyok. 7-re állok be a sorba, 11-kor hívják a sorszámomat az ablaknál, és akkor még csak az adataimat rögzítik. Kétszer elájulok, mire bekerülök, hogy levegyék a vért, és ez persze vonatkozik az idősebb emberekre is.

Vérlázító, hogy ilyen egyáltalán megtörténhet, vélekedtek többen is a kerületi lakosok közül.

Ez szégyen. Számtalanszor elgondolkodom azon, mi a francnak vonják még mindig a bérünkből a TB-t? Azért, hogy egész nap sorba álljunk?

– fakadt ki egy kommentelő. Hogy miért alakult ki a sor, és mivel próbálják gyorsítani, arról a szakrendelő titkárságán érdeklődtünk, itt azonban nem kaptunk további információt. Egy reumatológiai asszisztens szerint nem olyan rossz a helyzet, mint a képeken látszik:

Ez az állapot a kora reggeli, a fél nyolcas nyitás előtti, amikor feltorlódnak az emberek. Nyolc órára már le is megy a sor

– mondta a 24.hu-nak.

Ezt állítja egy recepciós is:

Főleg a reumatológiai és ideggyógyászati rendelésre várnak itt reggelenként, ugyanis ezekre nem kell időpont, az orvosnak pedig csak 20 beteget van kapacitása ellátni. Hozzájuk társulnak még azok, akik a laborvizsgálatra várnak. Ezért reggel a legvészesebb a helyzet, utána egyre javul.

Egy neve elhallgatását kérő nőgyógyász szerint pedig egyenesen úgy látja, mindez teljesen belefér.

A vérvétel azért lassult le ennyire, mert egy nővér a karját törte és egy másik is kiesett a munkából, így most csak egy személyhez fordulhatnak a betegek. Aki szerint ez dühítő, az nézze meg a közkórházakban uralkodó állapotokat

– zárta rövidre az orvos, ám hogy miért várakozhat 4 órát egy kismama, arra nem reagált.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.