Lázár János sajtótájékoztatója
Közélet

Közigazgatási bíróságok: Lázár szerint nagy az egység, az OBH elemzéséből más derül ki

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 09. 05. 10:51

Teljes hülyeség, ami megjelent ezzel kapcsolatban nyugodtan mondhatom, teljes egység van az OBH és a kormány között abban, hogy közigazgatási felsőbíróságra szükség van

-ezt mondta a csütörtöki kormányinfón Lázár János kancelláriaminiszter a közigazgatási bíróságok felállításával kapcsolatban megjelent kritikákkal kapcsolatban. A 444.hu megszerezte az Országos Bírói Hivatal (OBH) összefoglalóját a Fidesz ötletéről, amelyben 32 oldalon át szedik ízekre a felvetést. A miniszter kijelentésével szemben az elemzés első bekezdésének utolsó mondata így hangzik:

Közigazgatási bíráskodás felállítására tehát nincsen szükség, legfeljebb annak továbbfejlesztése kerülhet szóba.

Az elutasító dokumentumból egy másik részlet:

Az indokolásban nem találtunk olyan releváns magyarázatot, amely arra adna választ, hogy mi a probléma a fennálló szervezeti keretekkel, miért kell megváltoztatni azt, az új perrendtartás miért ne működhetne a jelenlegi feltételek mellett?

Választási évben?!

A cikk szerint Lázár János valószínűleg abba kapaszkodik bele, hogy a kritika 20. oldalának tetején vagy egy sor, ami arról szól, hogy “a Közigazgatási Felsőbíróság létrehozásának gondolata önmagában üdvözlendő“, majd a gondolat azzal folytatódik, hogy

bírósági vélemények szerint azonban aggályos a Közigazgatási Felsőbíróság jogkörének, székhelyének meghatározása, az elnök és bírák kiválasztásának tervezet szerinti menete.

Az anyag azt is kiemeli, hogy a választási ügyekben is döntő fideszes különbíróság indítását a kormány javaslata 2018. januárjára, azaz pont egy választási évre tervezi.

 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Moszul, 2017. április 17.
Amerikai katonák lövik az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet állásait a front vonal közelében, az észak-iraki Moszul keleti városrészében 2017. április 17-én. (MTI/AP/Maya Alleruzzo)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.