Közélet

Egymilliárdot szórtak el Hatvanban egy értelmetlen kerékpáros kalandparkra

Az  Átlátszó írta meg a Kalandozzunk kerékpárral a Zagyva folyó mentén fantázianevű EU-s projekt dicstelen történetét. Hatvanban közlekedésbiztonsági okokból szükség lett volna kerékpáros hídra, egy egyszerű híd helyett egy nagyobb, komplexebb kerékpáros fejlesztési projektet álmodtak meg a helyi városvezetők – számol be a cikk. A kerékpáros turizmus fellendülése érdekében a híd mellett kalandparkot terveztek, és össze akarták kötni kerékpárúttal a várost a szomszédos Boldog településsel.

A helyszíni beszámoló szerint a Zagyva ártérben lévő híd felesleges cikk-cakkokat ír le, a kalandpark le van zárva és kong az ürességtől, a kerékpárutat egy év után feltörte a nád.

A “kalandpark” balesetveszélyes, így a hídon lévő lejárat le van lakatolva, és biztonsági őr védi az objektumot attól, hogy illetéktelenek engedély nélkül behatoljanak. 

Az egyetlen helyi ellenzéki média, a 60lap.hu szerkesztője, a helyi MSZP tisztségviselője, Bíró József. Újságíróként szorosan követte a projektet, feljelentést is tett az ügyben, de a rendőrség nem indított nyomozást – derül ki a cikkből. A 1,1 milliárd forintos összköltségvetésű projekt több részénél is az a Mészáros Lőrinc közeli Duna Aszfalt volt a a kivitelező.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik