Közélet

Az MTI majdnem mindenről leszemlézte Kovács kormányszóvivőt, csak Orbán Ráhel bahreini útjáról nem volt hajlandó

Egy demokratának nem lehet más választása, mint hogy amellett érveljen, hogy az állampolgárok menjenek el szavazni – reagált Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1-en pénteken azokra az ellenzéki pártreakciókra, amelyek a kvótareferendumról történő népszavazással kapcsolatban a távolmaradásra buzdítanak, amit az MTI szemlézett is.

A kormányszóvivő szerint a távolmaradásra szólító pártok “a választópolgároknak mutatnak be” és szerinte ez a stílus nem vezet sehová. Úgy vélte, az egyetlen felelős magatartás a szavazás mellett való érvelés.

Csütörtök este még egy hírt írtak Kovács Zoltán médiaszerepléséről az M1 csatornán. Akkor azt írták, Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint Európának alapvető kérdéseket kell megválaszolnia, például azt, hogy meg tudja-e védeni határait, az állampolgárait, és erről is szól a kvótareferendum. Természetesen ezt a Németországban eritreaiak által megerőszakolt lány esetével kapcsolatban mondta.

Az MTI egyik híréből viszont az nem derül ki, hogy Kovács nem csak az ellenzéki kampányra, hanem Orbán Ráhel bahreini magánlátogatására is reagált az elmúlt pár órában. Kálmán Olga műsorában, az egyenes beszédben kérdezték a híres minisztériumi magánlátogatásról.

Kovács Zoltán elmondta a műsorban, hogy a Külügyminisztérium a konzuli tanácsossal folytatott egyeztetés után kezdte el azt kommunikálni, hogy keleties túlzás a bahreini vezetés részéről, amikor egy magánlátogatás során gyakorolt protokolláris gesztust hivatalos államközi párbeszédnek minősítettek, írja az Atv.hu

Az Öböl menti ország értelemszerűen a vízumkényszer miatt tudhatta, hogy egy baráti ország vezetőjének családja tölt el náluk pár napot, és az ilyenkor szokásos módon vendégül látták egy beszélgetésre – magyarázta a helyzetet a kormányszóvivő, és a kultúrából fakadó túlbuzgóság számlájára írta, hogy az erről szóló bahreini híradás megemelte a találkozó tétjét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik