gyermekbántalmazás (gyermekbántalmazás, családon belüli erőszak, )
Közélet

Tizenhét gyerek halt erőszakos halált idén

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 09. 01. 08:06

Idén eddig 17 gyerekgyilkossági ügyben indult nyomozás; ez annyi eset, mint tavaly az egész évben – írja az ORFK által közölt adatokra hivatkozva csütörtöki számában a Magyar Idők. Az Országos Gyermekegészségügyi Intézet adatai szerint

Magyarországon évente átlagosan harminc gyermek hal meg bántalmazás miatt, illetve azért, mert szüleik súlyosan elhanyagolják őket.

A lap arról ír, hogy a gyerekek elleni erőszakos bűncselekmények listáját a kiskorúak veszélyeztetése vezeti, azonban nem sokkal kevesebb a testi sértés sem. Előbbiből tavaly 972, idén pedig 559 ügy zárult le.

Testi sértéses esetekből – azaz amikor fizikailag bántalmaznak egy gyereket – 2015-ben 854, ebben az évben pedig 430 lezárt ügye volt a rendőrségnek. A hatóság adatai szerint az említett két bűncselekménytípuson túl minden hónapban előfordul legalább egy kényszerítés, és ennél is több személyi szabadság megsértése, valamint zsarolás is.
A rendőrség tájékoztatása szerint csak ebben az évben eddig 105, tizennégy évesnél fiatalabb gyermeket ért szexuális erőszak miatt indult eljárást zártak le. Tavaly 150 ilyen eset történt.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.