Közélet

Átírta a bahreini hatóság az Orbán Ráhel látogatásáról szóló cikket

Már nincs szó olajügyi tárgyalásról, csak arról, hogy az arab monarchia minisztere Bahreinről mesélt a vendégeknek.

Átírták a bahreini Olaj és Gázügyi Hatóság oldalán azt a hírt, amelyet kedden fedezett fel a 444, és arról szól, hogy Orbán Ráhel (akit tévesen a miniszterelnök feleségének neveztek) tárgyaláson vett részt az arab monarchia olajügyi miniszterével. A közzétett fotók tanúsága szerint a kormányfő lánya mellett férje, Tiborcz István is ott volt a találkozón.

Sem Orbán Ráhelnek, sem Tiborcz Istvánnak semmilyen köztisztsége nincs, ezért egyáltalán nem világos, miért és miről tárgyalnának a bahreini miniszterrel.

A bahreini hatóság eredeti beszámolójában az szerepelt, hogy olaj- és gázügyekről, befektetési lehetőségekről és a két ország gazdasági kapcsolatairól volt szó a találkozón. Azonban alig egy nappal azután, hogy Magyarországon politikai botrány lett az ügyből, átírták a hírt. Ebben már helyesen a miniszterelnök lányaként hivatkoznak Orbán Ráhelre, és nincs szó olajügyi vagy kereskedelmi megbeszélésről, csak arról, hogy a miniszter Bahreinről mesélt a vendégeknek, akik megköszönték a szívélyes látogatást. (444)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik