Közélet

Orbán Ráhel nem közszereplő, de Bahreinben tárgyalt az energiaügyi miniszterrel a gázügyekről

A bahreini Olaj és Gázügyi Hatóság honlapján szerepel egy olyan hír, ami szerint az ország energiaügyi minisztere találkozott a magyar miniszterelnök feleségével, hogy gáz- és energiaügyekről tárgyaljanak, írja a 444. A hírhez egy kép is tartozik, amiről kiderül, hogy nem Lévai Anikó, hanem Orbán Ráhel, a miniszterelnök lánya, és férje, Tiborcz István utazott ki tárgyalni.

rohale

Mondjuk Tiborczot a hírben nem említik, csak Garamvölgyi Balázs magyar konzult. A hír szerint erről tárgyaltak:

They discussed a number of global oil and gas market and energy issues (…) investment opportunities and expanding economic and trade ties between the Kingdom of Bahrain and the Republic of Hungary. They discussed the benefit of the national economy in both the friendly countries out of improved cooperation.

 

Ms. Orban and his accompanying delegation expressed their deep appreciation for H.E. Dr. Mirza, and thanked him for the warm reception and issues discussed, which were aimed at creating a sustainable business environment and help build new trade and investment bridges between the two countries that will enhance the economic interests of both. They wished every success to the Kingdom for further development and prosperity.

Eszerint megbeszélték, hogy a két ország között milyen befektetési lehetőségek lehetnek, és hogy milyen haszna lehet a szorosabb együttműködésnek Magyarország és Bahrein között. Persze lehet, hogy semmi ilyesmiről nem is beszéltek, hiszen már Orbán Ráhelt is összekeverték az édesanyjával. Azért a magyar konzulnak csak feltűnt volna, ha véletlenül illetéktelen személy kezd el gázügyekről tárgyalni.

Orbán Ráhellel kapcsolatban eddig visszatérő érv volt, hogy nem közszereplő, hiszen azon kívül, hogy ő Orbán Viktor lánya, semmilyen közfeladatot nem lát el, és nincs közhivatala sem, ahogy a férjének, Tiborcz Istvánnak sem. Így teljesen érthetetlen, hogyan keveredhettek olyan szituációba, hogy egy közel-keleti országban kelljen Magyarország nevében gázügyekről tárgyalniuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik