Közélet

Iskolakezdés – A 2016 szeptemberében induló tanév rendje

Iskolakezdés - Összeszedtük a 2016/17-es tanév rendjének legfontosabb dátumait.

Mint minden évben, idén szeptember elsején is megtelnek a buszok, a vonatok és az utcák a nem túl nagy lelkesedéssel iskolába igyekvő fiatalokkal. Mindezt valószínűleg ők olvassák a legcsekélyebb örömmel.

Íme a 2016/17-es tanév rendje, annak leglényegesebb dátumaival. Az iskolai szünetek száma ebben a tanévben nem lesz kimagasló, de panaszra azért semmi ok. Cserébe itt lesznek a hosszú hétvégék.

Szeptember 1. csütörtökre esik. Innentől aztán különösebb megszakítások nélkül egészen november 2-ig tanítás lesz, ekkor kezdődik ugyanis az őszi szünet, ami egészen november 4-ig tart majd.

Iskolakezdési támogatás felvételére még mindig van lehetőség, érdemes odafigyelni erre is. Az iskolakezdési támogatás 2016. július 3-tól december 31-ig bármikor beváltható. Ide kattintva tájékozódhat arról, hogy ki jogosult iskolakezdési utalvány kiadására, illetve ki igényelheti azt.

A téli szünet december 22-én kezdődik és újév második napjáig, január 2-ig tart. Kedden kell majd iskolába menni először, így ha valaki síelni indulna a téli szünetben, akár 12 napra is foglalhat magának szállást már jó előre.

A várva várt tavaszi szünet április 13. és április 18. között köszönt majd a diákokra (és a tanárokra), húsvét ünnepe pedig április 16-17-re esik.

2017. június 15., azaz az utolsó tanítási nap és 2016 szeptember 1-je között lesz persze március 15., május 1., országos kompetenciamérés (2017. május 24.) és pünkösd is (2017. június 5.), amikor egy-egy napra otthon lehet maradni, illetve a megszokottakhoz képest elmarad, vagy módosul a tanítás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik