Közélet

Ha arra kíváncsi, miért kell a magyar titkosszolgálatoknak magyar állampolgárokat is lehallgatnia, akkor nincs szerencséje

24.hu
24.hu

2016. 08. 29. 09:33

Augusztus 20-án a köztévé reggeli műsorában Kiss Álmos Péter, a Magyar Honvédség Kiképzési és Doktrinális Központjának vezető kutatója mondott pár elég ijesztő dolgot. Például azt, hogy

elkerülhetetlen, hogy „az állam hozzányúljon a szabadságjogokhoz a terrorizmus elleni harc során.

Aztán később azt írta, hogy

nagyon fontos a megfelelő hírszerzés és a felderítés, de problémát jelent, hogy az államnak gyakran – az országban lakó idegenek mellett – saját állampolgárai után is kémkednie kell. […] a törvények szigorúan korlátozzák, ezét újra kell gondolni e jogszabályokat és garanciákat kell biztosítani arra, hogy a vészhelyzet megszűnése után a szabadságjogok korlátozását feloldják.

A Nol kért egy interjút a kutatótól, és elküldtek neki néhány kérdést. A Honvédelmi Minisztérium válaszolt, ahol ezt írták:

A bevándorlás kezdete óta a terrorveszély valóban jelentősen nőtt és több mint 300 ember halt meg terrortámadásokban Európában, a magyar kormány kezdeményezésére a parlament már elfogadta a terrorizmus elleni akciótervet, az abban foglalt törvénymódosítások és intézkedések irányadók.

Tehát nem válaszoltak, a szakértő pedig nem adott arról interjút, kit kellene lehallgatnia a titkosszolgálatoknak, és miért.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

German Chancellor and CDU party leader Angela Merkel (C) addresses supporters after exit poll results were broadcasted on public television at an election night event at the party's headquarters in Berlin during the general election on September 24, 2017.
Germany voted in a general election expected to hand Chancellor Angela Merkel a fourth term, while the hard-right Alternative for Germany (AfD) party is predicted to win its first seats in the national parliament. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.