Közélet

Népszabadság: újabb elbocsátások az állami médiában

Az MTVA szerint folyamatosan igyekeznek felszámolni a párhuzamosságokat.

A Népszabadság értesülése szerint újabb 300 embert bocsáthatnak el az állami médiából. Az MTVA elismerte, hogy lehet leépítés, de nem ilyen nagyságrendű.

2011 óta most jön a hatodik nagy leépítés – írja a lap. Jelenleg közel kétezren dolgoznak az állami médiánál, a bérek és járulékok évente meghaladják a 15-16 milliárd forintot, ezt próbálják az elbocsátásokkal egyre lejjebb faragni. A Népszabadság megkeresésére az MTVA azt válaszolta, hogy folyamatosan vizsgálják, hol vannak lehetőségek a még mindig meglévő párhuzamosságok megszüntetésére és a hatékonyság további növelésére, ennek „lehetnek személyi következményei”.

Az állami médiának idén 6,6 milliárd forint saját – kereskedelmi és vagyongazdálkodási – bevétele van, ezt 71,1 milliárd közpénzzel „egészíti ki” az állam. Még így is feszített a költségvetés. A Népszabadság azt írja, nagyon megterhelte a büdzsét az M1 hírcsatornaként való működtetése – ez 5-6 milliárd forintba kerül –, valamint az M4 sportcsatorna, ami 15 milliárdnál is többe kerülhet. Csak a közvetítési jogokra megközelítőleg tízmilliárdot fizetnek idén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik