Közélet

Mészáros Lőrinc most épp egy luxusjachton tűnt fel

Mészáros Lőrinc a feleségével nyaral Horvátországban, a Magyar Narancs videóján pedig épp az látható, hogy ugrik át egy fekete gumicsónakról egy luxusjacht fedélzetére.

A luxusjacht az Artemy nevet viseli, 35,4 méter hosszú, az Azimut 116 hajóosztályba tartozik, és 2008-ban építették Stefano Righini tervei alapján. 12 vendég és 6 fős legénység szállásolható el rajta, a teraszáról nyílik egy tágas nappali, abból pedig egy 12 személyes étkező. Öt kabin található a hajón, mindegyik fürdőszobával felszerelve, ezen kívül van még fitness terem, bárpult, még egy étkező és jakuzzi is.

A működtetése nem kevés pénz, a hajó adottságaiból adódóan Mészáros Lőrincéknek a 12 órás Dubrovnik – Bar – Dubrovnik út 1,4 milliós dízelköltséggel járt.

A hajó egyedüli tulajdonosa a L&L Charter Ltd. nevű máltai bejegyzésű cég. Ennek a tulajdonosa a szintén máltai PKF Fiduciaries International Ltd., annak a tulajdonosa pedig fele-fele részben George and Marianne Mangion máltai állampolgárok

A luxusjachtot 4,5 millió eurós (durván 1,4 milliárd forintos) áron hirdetették meg és adták el tavaly decemberben.

Mészáros valószínűleg kibérelte a jachtot, viszont az Artemy elvileg olyan hajóként szerepel a nyilvántartásban, ami alapján csak tulajdonosai vagy vendégei használhatják.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik