Közélet

Kukorelly Endre lemond állami kitüntetéséről

kukorelly endre (kukorelly endre, )
kukorelly endre (kukorelly endre, )

Nem olyan kitüntetése van neki, mint Bayer Zsoltnak, hanem a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje.

Az író a Népszabadságban azt mondja, 2006. március 15-én kapta a kitüntetést, de szívesen lemond róla, méghozzá könnyű szívvel. Azt sem tudja, miért kapta. A tíz évvel ezelőtti kitüntetés elfogadásáról pedig már azt mondja, sajnos.

Eddig egyébként 78-an adták vissza ugyanazt a kitüntetést, amit Bayer kapott, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét. Tíz éve Kukorelly kitüntetésében még ott volt, hogy köztársaság. De akkor ő a 79.

Én pedig ideteszem az egyik kedves idézetem Kukorellytől. Mert miért ne?

Műveld a kerted, hallgass rigót, ne hallgass másokra. Ne félj tőlük, ne foglalkozz velük. Légy független, függetlenül tőlük érezd jólagad, és ha rosszul érzed magad, függetlenül’ tőlük érezd magad rosszul. Legyen orgonabokrod. Nézz sokáig egy méhecskére emlékeztető, dupla szárnyával egy helyben kavaró, hosszúkás csőrű bogarat. Ha fölforrt az agyad, állj a zuhany alá, és fordítsd a kék pötty felé a csapot. Nyomj be egy hideg sört ahhoz, hogy velőrózsa rántva, de legyen hozzá elég házi gyártású majonéz. Lefekvés előtt nézz egy kis pornót, aztán oldd meg a csajoddal, ahogy a legjobb nektek. Vágj elégedett pofákat. Kezdj bele Kleist O. márkinéjába. Ne fejezd be.
Aludj bele. Nyugi, úgyis befejezed majd, nyugalom! Virágzik az őszibarackfa is, lila, ahogy befényezi a lebukó nap, narancsvörösnek látszik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik