Közélet

Facebookon toboroz határvadászokat a rendőrség

Akinek hiányzik elöl a foga, azt nem veszik fel.

Elindult az Országos Rendőr-főkapitányság határvadász-toborzó Facebook-oldala. A kedden este elindított oldalt szerdán délután 4 óra után valamivel több mint százan követték.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány szerdán sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a rendőrség szeptember elsején kezd toborzást a többi közt a megyei és a járási kormányhivatalok, valamint a pályaorientációs iskolák bevonásával, de felhasználják a közösségi média nyújtotta lehetőségeket is.

Háromezer új rendőrre van szükség, miután a kormány augusztus 10-én úgy döntött, hogy az „illegális migrációs nyomás” növekedése miatt ennyivel növelik a határvadászszázadok létszámát.

A rendőrség honlapján közzétett dokumentumokban felsorolják a kizáró okokat is: ezek közt van az alacsony intelligenciaszint, a beszédhibák, az önkontroll alacsony szintje, az alkoholizmus, a büntetett előélet vagy a „nem megfelelő szintű pályamotiváció”. Még a minimális testmagasságot is meghatározzák: ez nőknél 160, férfiaknál 165 cm. Azokat sem veszik fel, akiknek hiányzik, vagy szuvas  elöl a foguk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik