Közélet

Személyesen viszi el a lovagkeresztet Áder ügyvédjének az államfővel perben álló újságíró

Vágvölgyi B. András ódzkodik a patetikus gesztusoktól, de szolidaritásból ő is lemond a kitüntetésről.

Vágvölgyi B. András is feliratkozott az egyre duzzadó névsorra, melyen azok szerepelnek, akik visszaadják korábban megkapott Lovagkeresztjüket, hogy így tiltakozzanak az ellen, hogy idén Bayer Zsolt is megkapta a kitüntetést.

Vágvölgyi azt írta Facebook-oldalán, hogy most fejezte be öt éve írt könyvét a magyarországi romagyilkosságokról, és bár ódzkodik a patetikus gesztusoktól, szolidaritásból visszaadja 2005-ben megkapott kitüntetését. Mint írja, most befejezett könyvében is bőven esik szó a gyűlöletbeszéd és gyűlölettett összefüggéseiről, márpedig bírálói szerint Bayer munkássága bővelkedik a gyűlöletkeltő, uszító megnyilvánulásokban.

#kedveshirtv

Az újságíró egyébként perben áll a jelenlegi köztársasági elnökkel. Ez azzal kezdődött, hogy a korábban kormányszócsőként üzemelő Hír TV és Magyar Nemzet pitiáner vádakkal igyekezett lejáratni az ellenzéki tüntetések szervezőit, erre válaszként ellenkampány indult, melynek keretében #kedveshirtv jelszóval gyónta meg mindenki a kormánymédia „leleplezéseihez” hasonló súlyú bűneit.

Vágvölgyi is csatlakozott, és megírta, hogy a katonaságban elzárást kapott, mert dohányzott a sorakozón, de azt is megemlítette, hogy fogdatársa nem más volt, mint Áder János, aki a laktanyában terjedő pletyka szerint részegen lövöldözött. Áder perelt a katonatörténet miatt, és Vágvölgyit, valamint a sztorit utánközlő Indexet is beperelték. Mindkettejüket elmarasztalták és 600 ezer forint nem vagyoni kártérítés megfizetésére ítélték, de az ügy még nem zárult le.

Stanicliben

Az újságíró most azt üzente Ádernek, hogy a lovagkeresztjét a hónap végén tudja postázni,

vagy ha úgy is jó Janó, akkor a kis Balsainak, az ügyvédednek odaadom a Kúrián, 7-én felségsértési ügyünk felülvizsgálatának tárgyalásán, stanicliben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik