Közélet

Megfojtotta, felakasztotta majd elásta az apaji férfit – újabb részletek

gyilkosság apajon (Array)
gyilkosság apajon (Array)

Bíróság elé állítanak egy férfit hamarosan, aki a vita hevében megfojtotta, felakasztotta majd elásta ismerősét egy apaji ház udvarán még 2014 őszén. A Pest megyei Főügyészség kedden közölte: vádat emeltek az ügyben.

A vádirat szerint támadó Apajon élt élettársával, illetve velük lakott egy fiatalember is, a későbbi áldozat. Mindhárman ittak, és olykor csak alkalmi munkáik akadtak. Részegen általában veszekedtek, ilyenkor előfordult, hogy a vita tettlegességbe torkollott, de rendőrt egyszer sem hívtak.

A támadó 2014 novemberében, egyik reggel dolgozni ment. Napközben több bögre bort megivott, részegen ment haza. Lakótársa ugyanígy tett otthon. A vádlott délután arra ért haza, hogy a velük lakó fiatalember megverte az élettársát. Emiatt összeverekedtek, a későbbi áldozat pedig egy késsel több helyen megszúrta ellenfelét. Ekkor a vádlott “válaszul” megragadta lakótársa torkát, szorítani kezdte, majd rálépett a nyakára. Ezután az udvarra húzta az életjeleket már nem mutató fiatalembert, hogy azt a látszatot keltse, öngyilkos lett. Másnap hajnalban azonban úgy döntött, elássa az udvaron a holttestet.

Az áldozatot öt hónappal később találták meg. Miután a vádlott előzetes letartóztatásba került, élettársa összeköltözött egy másik férfival, aki tavaly augusztusban megölte a nőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik