Közélet

Szexre akarta kényszeríteni bérlőjét egy férfi Budapesten

Emberrablás bűntette és szemérem elleni erőszak – ezért emeltek vádat egy 48 éves férfi ellen, aki szexre akarta kényszeríteni, bántalmazta, illetve bezárta bérlőjét egy VIII. kerületi lakásba.  Hamarosan bíróság elé állítják.

A vádirat szerint a 48 éves férfi még 2012. augusztusában fogadott be VIII. kerületi, Práter utcai önkormányzati lakásába egy hajléktalan, de rendszeresen jövedelemmel – nyugdíjjal – rendelkező nőt. Az asszony egy idő után el akarta hagyni a lakást, de az ittas főbérlő közölte vele, hogy amíg nem fizeti ki a lakhatás díját, nem mehet sehova. Ezután rátámadt, ököllel ütötte a mellkasán és a fején, majd kigombolta a nadrágját és –  ahogy az ügyészség fogalmaz – szexuális cselekmény végrehajtására szólította fel.

Az asszony nem hagyta magát, ezután támadója kiment a konyhába egy késért, majd azzal fenyegette tovább. Ekkor azonban megjelent a férfi élettársa, aki kicsavarta az eszközt a kezéből.  Nem sokkal később a vádlott és párja távoztak a lakásból, ahová a férfi bezárta albérlőjét. Azt mondta, nem mehet sehová, és megöli, ha nem fizet vagy ha segítséget kér. Másnap reggel elvitte az asszonyt egy VIII. kerületi bankfiókba és pénzt vetetett fel fele. Csak ezután engedte meg, hogy kiköltözzön a lakásból.  A nő feljelentés tett.

 A Fővárosi Főügyészség pénteki tájékoztatásból kiderül, a férfi korábban minősített emberölés miatt már ült, visszaesőnek számít, és jelenleg is rács mögött van más ügy kapcsán. Most tizenkét évet is kaphat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik