Közélet

Szép kis summáért röpköd a világban Orbán

Orbán Viktor miniszterelnök az elmúlt két évben körbeutazta a bolygót, rengeteg helyen tárgyalt gazdasági és politikai kérdésekről a világ nagyhatalmainak vezetőivel. Az Együtt által a Külügyminisztériumtól kikért, a K-Monitor által feldolgozott adatokból pedig kiderül, mennyibe került a sok repülés az adófizetőknek. Elöljáróban annyit, hogy százmilliókba.

Az elmúlt két évben az amerikai kiruccanás emésztette fel a legtöbb pénzt. Orbán delegációja 2015 szeptemberében és 2016 márciusában látogatott az Amerikai Egyesült Államokba, a két út alatt összesen

107,5 millió forintot sikerült elkölteni.

Ennél jóval többször, szám szerint huszonkétszer ment kísérőivel Belgiumba a miniszterelnök, az utazások összköltsége pedig

189 millió forintra rúg.

A szomszédos Romániába ötször, 53 millió forintért, Kínába egyszer, 61 millió forintért, Kazahsztánba szintén csak egyszer, 21 millió forintért szállt Orbán Viktor.

Az egyik legdrágább útja Indonéziába vezetett az 53 éves fideszes politikusnak, az ázsiai turné 66 millió forintot vett ki az állam zsebéből, pedig csak nyolcan ültek a kormány gépén.

 

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik