Közélet

Orbán szemétterve újabb 15 milliárdot venne el Budapesttől

gy(430x286).jpg (gy. németh)
gy(430x286).jpg (gy. németh)
A DK zsarolást emleget.

Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció fővárosi képviselője szerint a kormány egyetlen állami cégbe vonná össze az egész ország szemétszállítást. Így a budapestiek által befizetett pénzből kifizethetnék a vidéki települések 15 milliárdos veszteségét.

A kormány azzal zsarolja Budapestet, hogy ha Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. nem adja oda a bevételét a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Holding-nak, akkor megvonhatják a cég hatósági engedélyeit és leállhat a fővárosi szemétszállítás.

A DK politikusa szerint Budapest a rendszerváltás óta soha nem gazdálkodott még ilyen kevés pénzből, ha pedig a főváros fizeti a vidék veszteségeit, akkor jelentősen ritkulhat a szemétszállítás, nem marad pénz a köztisztaság fenntartására sem. A szemétszállítás körüli bizonytalanság már most is meglátszik, a spórolás miatt folyamatosan romlik a fővárosi köztisztaság, a hírek szerint a belvárosban már a patkányok is megjelentek.

Az ellenzéki párt követeli, hogy Tarlós István és a fővárosi fideszes polgármesterei szegüljenek szembe a kormánnyal, Tarlós ne fideszes beosztottként, hanem főpolgármesterként viselkedjen, nyilvánosan keljen ki a kormány zsarolóhadjárata ellen.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik