Közélet

“Butaság, hogy ha van gumi, akkor a diákok az iskolában fognak szexelni”

Volt már ruhaboltja, aztán fogkefe-automatája, most pedig óvszer-automatákat szeretne elhelyezni. Nem is akárhová, iskolákba. Az igazgatók nem repesnek túlzottan az ötlettől, szerintük nincs helye egy ilyen automatának egy iskolában. De úgy tűnik, inkább csak ő van meglepve a kudarcon. Mi semmiképpen sem. Villáminterjú egy igazán naivnak tűnő vállalkozóval.

Óvszer-automata? Szerintem van már olyan.

Igen, de kifejlesztettem egy sajátot, mert amik itthon voltak, azok az én igényeimnek nem feleltek meg. Egy 30 kilós hatalmas monstrumot nem akartam, ezért csináltam egy alig 7 kilósat, ami akkor sem nyeli el a pénzt, ha kifogyott az óvszer.

Ezek után elballagott az iskolákba, hogy itt a gépem, kitenném? Hány intézményt keresett meg?

Személyesen körülbelül 20-25 iskolát, és ment köremail is. Sőt, a székesfehérvári Klik szintén küldött levelet iskoláknak, de arra se nagyon jelentkeztek.

Mit mondanak, miért nincs tolongás?

Sokféle indok van, de az egyik szerint a diákok majd vizet töltenek az óvszerbe, és azzal fognak dobálózni. Persze, ez nyilván butaság, hiszen néhány iskolában van már az automatámból és nem történik ilyen.

A másik, hogy ha van gumi, akkor a diákok majd az iskolában fognak szexelni. Valljuk be őszintén: ez is butaság.

Ha a WC-ben van egy automata, az nem azt jelenti, hogy ott is használjuk el az óvszert. De persze volt olyan is, aki azt mondta, hogy én ebből fogok meggazdagodni.

Langmár Bettinának hívják és nem Teréz anyának. Gondolom, csak van ezen a dolgon valami haszna.

Nem ebből fogok meggazdagodni. Nagyon kicsi az árrés az óvszeren, mert egy német márkájú terméket választottam, amit az unióban gyártanak, egészen pontosan Hannoverben. A minőség volt a legfontosabb szempont, ha igazán hasznot akartam volna, akkor valami távol-keleti gumival is telerakhatnám a gépeket.

Értem, de akkor fog megtérülni? Maga mégis csak egy vállalkozó, nem egy felelős kormány, amelyik a szexuális felvilágosítás és a biztonságos szex szükségszerűsége miatt akár adóforintokat sem kímél a jövendő generáció egészsége érdekében.

Nagyjából 200 gépnek kellene üzemelnie, hogy kitermelje a fizetésemet. Amikor ezt kitaláltam, akkor azt gondoltam, hogy ez egy kicsit gördülékenyebben fog működni, és talán örülnek az iskolák, hogy kapnak egy ilyen készüléket, ami rendszeresen karban van tartva és a gyerekek lényegesen olcsóbban juthatnak óvszerhez, mint a boltban. Ráadásul diszkréten.

Fotó: Thinkstock
Fotó: Thinkstock

Ebből a minimális 200-ból jelenleg mennyi iskolában van gépe?

Négy iskolában van jelenleg gép. Székesfehérváron van még a vasútállomáson, meg a buszpályaudvaron is egy-egy.

Ez még nagyon messze van a fizetésétől. De gondolom, a gépnek is van egy megtérülése.

Igen, az három év. Ennyi idő kell ahhoz, hogy visszajöjjön egy gépbe fektetett összeg. Gyártás, mechanika, matricázás. Ezek mind költségek.

Nem erre számított?

Nem. Azt gondoltam, kicsit pozitívabb lesz az iskolák hozzáállása. Persze, csodára én sem számítottam. Ennek ellenére azt gondolom, előbb-utóbb elérek oda, ahova szeretnék, ez pusztán kitartás kérdése. Én nagyon szerettem volna segíteni, egy hiányt betölteni. Csináltunk egy mobilalkalmazást is. Annak is ez a célja.

Ez a Love Info elnevezésű, szexuális felvilágosítást támogató mobilalkalmazás.

Igen. Én azzal is csak jót akartam. Azt gondoltam, hogy segítünk a fiataloknak, és ez majd évek múlva rentábilis lehet.

Nem adnék tippeket, de arra nem gondolt, hogy az összes iskolát felügyelő minisztert, Balog Zoltánt keresi meg elsőként? A szexuális felvilágosítás és a biztonságos szex elég fontos lehet az oktatásban.

Nem gondoltam rá. Ezek a léptékek nekem felérhetetlenek. Egyszer csak eljutok a végére, ha lassabban is.

Másrészt, nem vagyok benne biztos, hogy ha megkeresem a miniszter urat, akkor ez nem veri ki nála a biztosítékot.

Ugyan! De azt azért csak kimondhatjuk, hogy állami iskolákba egyszerűbben el lehet jutni miniszteri segítséggel. Legalábbis annak hiányával biztosan nem.

Én inkább azt mondom, hogy a tankerületeket kell győzködni. A székesfehérvári tankerület elég pozitívan állt a dologhoz. Aztán meg kell győznöm az iskolaigazgatókat is. Én bizakodó vagyok, persze azt nem gondolom, hogy egyszer csak felhívnak a minisztériumból, hogy fáradjak be egy megbeszélésre, segítenek.

Próbálom összefoglalni: azt mondja, alig keres a dolgon, nem kapott támogatást, pláne megrendelést és folytatja? Miért? Kamasz gyereke van?

Nincs. Egy 9 éves keresztfiam van.

Akkor miért?

Én azt gondolom, hogy egy nagyon jó dolgot raktunk össze a Love Info alkalmazással és az óvszer-automatával, hogy biztosítsuk a fiataloknak a tudást és a biztonságot. Nem adom fel. Beszéljünk egy év múlva, sikerülni fog!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik