Közélet

Népszavazás: téged is személyesen akar megkeresni a Fidesz

Egyelőre arra várnak, hogy mindenki visszaérjen a nyaralásból.

Bár már hivatalosan kampányidőszak van, a Fidesz csak augusztus 20-a után teszi oda magát a menekültüggyel kapcsolatos népszavazás kampányát illetően – tudta meg a hvg.hu. Akkor viszont a reklámokon kívül már lakossági fórumokat és mozgósító országjárásokat is tartanak. A kormánypárt számára fontos, hogy érvényes legyen a referendum, annak ellenére, hogy az eredménye valójában semmire nem kötelezi az Európai Unió testületeit, vagyis „Brüsszelt”.

A Fidesz egyelőre azért nem kapkod, mert az emberek jó része nyaral, így nehezebb őket elérni, márpedig kiemelt szerepet szánnak a választók személyes megkeresésének. Azzal számolnak, hogy vidéken, főleg a déli megyékben meglehet az 50 százalék feletti részvétel, a fővárosban és a nagyvárosokban azonban nem.

A kormánypártban már a népszavazási kampánystáb is felállt, vezetője a 2014-es parlamenti és EP-választást is levezénylő Gyürk András. Várhatóan nem lesz új kampányüzenet, a Fidesz plakátjai, szórólapjai és hirdetései a kormány korábbi menekültellenes kampányára reflektálnak majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik