Közélet
Gur-Nandor(210x140).jpg (gúr nándor, mszp, )

Az MSZP 100 ezer forintos nettó minimálbért akar

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2016. 08. 14. 13:20

A párt nem hisz a kormány statisztikáinak és nem látja az Orbán által ígért egymillió munkahelyet.

 

Gúr Nándor, az MSZP alelnöke azt mondta, semmi nem lett az Orbán Viktor által 2010-ben ígért egymillió munkahelyből, viszont azóta már 600 ezren mentek külföldre dolgozni, pénzt keresni, hogy eltarthassák magukat és a családjukat. Az idei első félévi adatok szerint a munkanélküliek 16 százaléka 25 év alatti, háromnegyedük reménytelen helyzetben van és az utcán kezdi a nagybetűs életet közmunkásként – tette hozzá az ellenzéki politikus.

A kormány hamis statisztikákkal hülyíti az embereket

– fogalmazott Gúr Nándor. Szerinte az állítólagos 4,2 millió munkahelyből 150-200 ezret diákok töltenek be. Ők korábban ugyanúgy nem szerepeltek a statisztikákban, mint a 200 ezer közmunkás és az a 150 ezer külföldön dolgozó, aki valamiért a magyar statisztikát javítja.

Az ellenzéki politikus szerint a foglalkoztatottak valós száma összesen több mint félmillióval kevesebb a kormányzati propagandában hangoztatottnál, tehát alig 3,7 millió. Gúr Nándor arra is felhívta a figyelmet: a közfoglalkoztatottak havi nettó 52 ezer forintos jövedelme 8 ezer forinttal kevesebb, mint a 2010-es kormányváltás előtti.

Mint mondta: olyan országot szeretnének, ahonnan nem menekülnek a munkakereső emberek. Ehhez a szakképzést a piaci igényekhez kell igazítani, támogatni a hiányszakmákban képzést vállalókat és azokat, akik az ország munkaerőhiányos területein helyezkednek el. Gúr Nándor 100 ezer forintos nettó minimálbért szorgalmazott.

Újságírói kérdésre az ellenzéki politikus badarságnak nevezte a kvótareferendum kérdését, hisz nincs is kötelező betelepítés. Valójában Orbán Viktor félelemkeltéssel próbálja stabilizálni a rendszerét, a népszavazás pedig az ország EU-ból való kivezetésnek előjátéka – értékelt, arra buzdítva az embereket, hogy maradjanak otthon, “hogy aztán Európában maradhassanak”.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2012. június 14.
Zaid Naffa, Jordánia magyarországi tiszteletbeli konzulja (j) mond beszédet a Buddha-Bar Hotel Klotild Palace megnyitó ünnepségén. Mellette Orbán Viktor miniszterelnök (k) és Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter áll. Budapest új luxusszállodáját az Erzsébet híd pesti hídfőjénél lévő Klotild Palotában jordán üzletemberek cége, a Mellow Mood Group alakította ki.
MTI Fotó: Kollányi Péter
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.