Gur-Nandor(210x140).jpg (gúr nándor, mszp, )
Közélet

Az MSZP 100 ezer forintos nettó minimálbért akar

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2016. 08. 14. 13:20

A párt nem hisz a kormány statisztikáinak és nem látja az Orbán által ígért egymillió munkahelyet.

 

Gúr Nándor, az MSZP alelnöke azt mondta, semmi nem lett az Orbán Viktor által 2010-ben ígért egymillió munkahelyből, viszont azóta már 600 ezren mentek külföldre dolgozni, pénzt keresni, hogy eltarthassák magukat és a családjukat. Az idei első félévi adatok szerint a munkanélküliek 16 százaléka 25 év alatti, háromnegyedük reménytelen helyzetben van és az utcán kezdi a nagybetűs életet közmunkásként – tette hozzá az ellenzéki politikus.

A kormány hamis statisztikákkal hülyíti az embereket

– fogalmazott Gúr Nándor. Szerinte az állítólagos 4,2 millió munkahelyből 150-200 ezret diákok töltenek be. Ők korábban ugyanúgy nem szerepeltek a statisztikákban, mint a 200 ezer közmunkás és az a 150 ezer külföldön dolgozó, aki valamiért a magyar statisztikát javítja.

Az ellenzéki politikus szerint a foglalkoztatottak valós száma összesen több mint félmillióval kevesebb a kormányzati propagandában hangoztatottnál, tehát alig 3,7 millió. Gúr Nándor arra is felhívta a figyelmet: a közfoglalkoztatottak havi nettó 52 ezer forintos jövedelme 8 ezer forinttal kevesebb, mint a 2010-es kormányváltás előtti.

Mint mondta: olyan országot szeretnének, ahonnan nem menekülnek a munkakereső emberek. Ehhez a szakképzést a piaci igényekhez kell igazítani, támogatni a hiányszakmákban képzést vállalókat és azokat, akik az ország munkaerőhiányos területein helyezkednek el. Gúr Nándor 100 ezer forintos nettó minimálbért szorgalmazott.

Újságírói kérdésre az ellenzéki politikus badarságnak nevezte a kvótareferendum kérdését, hisz nincs is kötelező betelepítés. Valójában Orbán Viktor félelemkeltéssel próbálja stabilizálni a rendszerét, a népszavazás pedig az ország EU-ból való kivezetésnek előjátéka – értékelt, arra buzdítva az embereket, hogy maradjanak otthon, “hogy aztán Európában maradhassanak”.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Image: 73483992, A hamarosan forgalomba álló új Mercedes-Benz Citaro autóbuszok a budapesti Hősök terén, a járművek átadása alkalmából tartott ünnepségen, Place: Budapest, Hungary, License: Rights managed, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.