Közélet

Az biztos, hogy elhallgat a Class FM, az nem, mit akar Orbán  

A pályázat nyílt. A titok is.

Az biztos, hogy november 19-én leáll a Class FM adása. A médiatörvény előírásainak betartásával addig ugyanis már nem lehet kihirdetni a frekvenciára kiírt pályázat győztesét, és szabályosan elindítani az új adót – írja a HVG.

Elvileg senkinek sem érdeke, hogy hetekre, hónapokra elnémuljon a legnépszerűbb rádió, mégis ez fog történni. A pályázat nyílt, bárki indulhat, de gyakorlatilag nyílt titok az is, hogy az évente egymilliárd forint tiszta hasznot hozó adót gyakorlatilag halálra ítélték.

A hetilap részletesen felsorolja, mi minden történt a nevezetes G-nap óta azért, hogy Simicskáékat módszeresen kiszorítsák a rádiós piacról. A HVG szerint a kérdés persze ezúttal is az,

hogy Orbán Viktor mit akar.

Elképzelhető, hogy a kormányfő nem is szeretne egy tőle többé-kevésbé független, ráadásul erős és országos kereskedelmi adót. Erre fűzi fel a hetilap azt az ipari pletykát, amely szerint, ha már úgyis bezár a Class FM, miért ne igazolhatná le a közszolgálat Sebestyén Balázséket. Az elmúlt időben jelentős számú hallgatót elveszítő Petőfinek még az sem jönne olyan nagyon rosszul, ha egy időre kiesik a Class FM, merrt lenne idő legalább átcsábítani a kereskedelmi adó hallgatóinak egy részét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik