Közélet

Változik a tömegközlekedés: erre készüljön mától egy héten át

A Sziget Fesztivál miatt a megszokottnál sűrűbben indul és éjjel is jár a H5-ös HÉV valamint a 6-os villamos, nagyobb járművek közlekednek a 901-es és a 918-as éjszakai autóbuszvonalakon, rendkívüli hajójáratokkal lehet megközelíteni a fesztivál helyszínét, a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér és az Óbudai-sziget között pedig idén is transzferbuszokkal lehet utazni.

Az augusztus 10-17. között zajló Sziget Fesztivál 2016 idején

  • nappal sűrűbben jár és éjjelente is közlekedik a H5-ös HÉV,
  • a 6-os villamos éjszaka gyakrabban indul,
  • nagyobb kapacitású járművek közlekednek a 901-es és a 918-as éjszakai vonalakon,
  • rendkívüli hajójáratok indulnak az Óbudai-szigethez a Petőfi tértől, illetve a Jászai Mari tértől,
  • a CITYPASS-szal rendelkezők Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér és a Sziget között közvetlen transzferbuszokkal utazhatnak.

írja oldalán a Budapesti Közlekedési Központ.

Sziget Eljutás szórólap 2016

A H5-ös HÉV augusztus 10-én (szerdán) 5:30-tól 17-én (szerdán) 20 óráig a megszokottnál sűrűbben, folyamatosan 6 kocsis szerelvénnyel közlekedik. A HÉV a fesztivál ideje alatt a Batthyány tér M+H és Kaszás-dűlő között éjszaka is közlekedik, negyedóránként.

A 6-os villamos az augusztus 10-éről 11-ére virradó éjszakától a 16-áról 17-ére virradó éjszakáig késő este és éjjel a megszokottnál sűrűbben indul.

A Hungária körúti éjszakai vonalakon, a 901-es és a 918-as éjszakai járaton az augusztus 10-éről 11-ére virradó éjszakától a 16-áról 17-ére virradó éjszakáig a szokásosnál nagyobb befogadóképességű, csuklós járművek közlekednek.

Augusztus 10-e és 17-e között rendkívüli hajójáratok közlekednek a Petőfi tér (Erzsébet híd) és az Óbudai-sziget között, valamint a Jászai Mari tér és az Óbudai-sziget között. A hajókon CITYPASS karszalaggal, vagy a BKK díjszabása szerinti jegyekkel és bérletekkel utazhatnak.

sziget_hajo_vonalcsik_2016

A rendkívüli hajójáratok menetrendje itt érhető el.

Az Óbudai-sziget környékén történő forgalomkorlátozásokról és útlezárásokról pedig itt olvashat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik