Közélet

Azonnal lemondatnák Rogán “Feltaláló” Antalt

Az Együtt nem hisz a miniszternek.

Az Együtt lebukást emleget, miután kiderült, hogy a kabinetminiszter feltaláló is. Bár Rogán Antal erre büszke, szerinte találmányuk “értéket teremt”,  az ellenzéki párt szerint a politikus

állami eszközökkel segíti a tanúsítványkezeléssel foglalkozó Hunguardot, cserébe pedig a cég elismeri az ő “szabadalmát”.

Bárt ezt a miniszter határozottan cáfolta, az Együtt kormányzati hátszélnek tartja, hogy a cég a  kabinet szabálymódosításainak köszönhetően megszerezte szinte az összes közműcég megbízását a kötelező számlaauditra vonatkozóan.

Az ellenzéki párt szerint Rogán Antal valójában a cég tulajdonosaival közösen jegyzett találmánnyal legalizálja korrupt tevékenységét. Az Együtt felidézi Portik Tamás eskü alatt tett vallomását, “a magától növekvő” Pasa parki lakást, és úgy véli, vagyona indokolatlan, fedezet nélküli növekedése miatt Rogán Antalnak azonnal távoznia kell tisztségéből, a kormánynak pedig azonnali hatállyal fel kell mondania a korrupt szerződéseket.

Rogán Antal a Népszabadság írására reagálva jelezte, hogy a szabadalomnak semmi köze a Hunguard Kft.-hez, annak piaci hasznosítását egy másik gazdasági társaság végzi.

Állami megbízást az elmúlt években nem kaptunk, állami pályázaton nem indultunk. A szabadalom idei bejegyzését követően természetesen azt soron következő vagyonbevallásomban szerepeltetni fogom, erre mindezidáig nem volt kötelezettségem, hiszen a szabadalom jogerős bejegyzésre csak az idei évben került. A szabadalmi jogból mindezidáig bevételem nem származott, az eljárás piaci bevezetésével kapcsolatos költségek eddig a bevételeket felemésztették, így a védjegy tulajdonosok részére jogdíjfolyósítás nem történt.

A miniszter közölte, sem a Hunguard Kft.-ben, sem más vállalkozásban nincs tulajdonrésze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik