Közélet

Kósa Lajosnak a kontrollált média a szovjet időket idézi

Szerinte ők az igazi uniópártiak, a kormány népszavazása a demokráciát erősíti, az EU-vezetés meg retteghet.

A Fidesz frakcióvezetője a Magyar Hírlapnak azt mondja, az európaiak félnek. És egyre jobban.  A terroristáknak meg éppen ez a céljuk. Az emberek a migrációt veszélyesnek tartják amióta azzal szembesültek, hogy migránsok vagy migráns hátterű emberek követték el a terrorakciókat.

Ha ez így folytatódik, ha nem állítjuk meg a bevándorlást, az emberek néhány éven belül nem mernek majd kimenni az utcára. Minden bűnügyi statisztika azt igazolja, hogy a migránsok által elkövetett erőszakos szexuális bűncselekmények aránya is növekszik.

Szerinte az egész európai politikai vezetői gárdát elsöpörheti a bevándorlást megengedő politika. Erre lehet Franciaországban, Németországban is készülni. A terror a szigorú migránspolitikát támogatók esélyeit erősíti. Kósa az európai mainstream „bájos” vonásának nevezi, hogy liberálisnak vallja magát, de aki nem ért vele egyet, azt ellehetetlenítik, mint a jakobinusok vagy a bolsevisták. Számára a németországi híradások a szovjet időket idézik. A politika kontroll alatt tartja a médiát, hogy próbálja elferdíteni a bevándorlás következményeit.

Kósa a Brexitet az EU gőgös, buta politizálásával magyarázza és nem érti, a brit miniszterelnök ezt miért nem akarja idén hivatalosan bejelenteni.

Ha komolyan vesszük a népakaratot, akkor mire kell várni? A nép döntése olyan lenne, mint egy kölcsönkért könyv, amit ha elfelejtünk visszaadni, nem számít?

A kormány és a Fidesz változtatna az unió rossz működésén, és mivel ezt képviseli, az EU mellett áll.

Mi vagyunk tehát az igazi uniópártiak. Akik azt hangoztatják, hogy az unióban mindenre „közös” megoldásokat kell keresni, közben nem csinálnak semmit, azok épp az EU válságát erősítik, abban érdekeltek, hiszen nem szeretnének a mostani állapotán változtatni. Ez az út a semmibe vezet.

Magyarország az egyetlen EU-tag, ahol az emberek véleményt mondhatnak a bevándorlásról. A brüsszeli vezetőknek fáj a demokrácia, a magyar baloldal bojkottja pedig Kósának furcsa, hiszen ha valaki nem megy el, az szerinte azt jelenti,

nem szól bele a döntésbe, ezt a jogot ráhagyja azokra, akik ott lesznek az urnáknál. Így tehát el kell majd fogadnia az ő álláspontjukat, bármi is legyen az.

 

A kormány után egyébként a Fidesz és a frakció is kampányolni fog, mert nagyon fontos ügyről van szó. Kósa szerint most nyer értelmet az Alaptörvény megfogalmazása, hogy Magyarország a szuverenitása egy meghatározott részét együtt gyakorolja a többi tagországgal.

Tehát nem átadjuk azt az uniónak! Micsoda különbség!

A frakcióvezető olvasatában a referendum a parlamenti demokráciát erősíti. Az MSZP földügyi referenduma azért bukott el, mert nem számolt azzal az általános tapasztalattal, hogy egy aláírásgyűjtésnél az aláírások egyharmada általában érvénytelen.

Egy magát komolyan vevő párt, ha fontos a kérdése, az embereket valóban érdekli, könnyedén össze tud gyűjteni akár négyszázezer aláírást is. A Fidesz tavaly év végén a bevándorlás kapcsán egy hónap alatt több mint kétmillió aláírást gyűjtött.

Kósa szerint több magyarázata is lehet annak, hogy ez a szocialistáknak nem sikerült: már ennyire gyengék, az embereket nem érdekelte a kérdés, szándékosan gyűjtöttek kevés aláírást, mert csak a balhé érdekli őket, nem az emberek véleménye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik