Közélet

Megszólalt a szcientológusok rendezvényén felszólaló szegedi MSZP-s

Hekáné Szondi Ildikó azt mondta, legközelebb körültekintőbb lesz.

Mint arról korábban beszámoltunk, a hétvégén új kelet-európai regionális központot avattak Budapesten a szcientológusok, akiket mellesleg nemzetbiztonsági kockázatot rejtő szervezetként tartanak számon. Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke például arról beszélt az RTL-nek, hogy olyan hálózatszerűen működő egyházról van szó, amely igyekszik beépülni a gazdasági és politikai elitbe.

A székházavatón felszólalt Hekáné Szondi Ildikó szegedi önkormányzati képviselő, aki az MSZP-Együtt-DK-PM-Együtt Szegedért közös jelöltjeként jutott be a képviselő-testületbe, de beszédet mondott Nemere István regényíró és Komáromi István volt Pest megyei rendőrkapitány is.

Az Index kereste meg az MSZP-t – és az összes többi pártot is –, hogy árulják el, mi a viszonyuk a szcientológiával. Hekáné Szondi Ildikó azt válaszolta a portálnak, hogy oktatási témakörben szólalt fel a rendezvényen, egyetemi docensként számos rendezvényre kérik fel.

A szegedi politikus azt mondta, nem tagja a vallási egyesületnek és nem szcientológus hívő, a történtek pedig „arra figyelmeztetnek, hogy a jövőben közszerepléseim alkalmával körültekintőbben kell eljárnom”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik