Közélet

Persona non grata lett Orbán Viktor

Egy zalai presszó nyilvánította nemkívánatos személynek a kormányfőt.

Orbán Viktor nem éppen a legszívesebben látott vendég egy zalai presszóban. Legalábbis ezt jelzi a kocsma bejáratáról készült fotó, amely a közösségi oldalakon is pörögni kezdett a napokban – írja a Bors. A lap figyelmét a fényképre egy olvasó hívta fel.

A vendéglátóhely egyértelmű piktogramokkal tudatja, kit nem lát szívesen. A kutyás vendéget, Orbán Viktort, a Fideszt és az adóhatóságot.

A presszónak nemcsak a wifi-jelszava (mocskosfidesz), hanem belső dekorációja is meglehetősen lázadó hangulatú – írja a lap, amely hiába próbálta megszólaltatni a tulajdonost.

Már Svájcban is próbálkoztak

Tavaly ősszel a svájci kormánykoalíció második legerősebb pártjának, a szociáldemokratáknak az elnöke javasolta, hogy országa fagyassza be Magyarország pénzügyi támogatását és tiltsák meg Orbán Viktornak a belépést Svájcba.

Amíg Orbán Viktor magyar miniszterelnök nem tiszteli az emberi jogokat, Svájcnak vissza kellene tartania a Magyarország javára történő kifizetéseit

– jelentette ki  Christian Levrat. Akkor a magyar külügy úgy reagált, hazánk “az elképesztően nagy bevándorlótömeg kezelésekor és ellátásakor minden uniós jogszabályt betart, emellett mindent megtesz azért, hogy megvédje a schengeni külső határt”. A minisztérium szerint az olyan nyilatkozatok, mint a svájci szociáldemokratáké “a megoldás megtalálását egyáltalán nem segítik, kizárólag felesleges politikai hangulatkeltésre alkalmasak”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik