Közélet

Hadházy Ákos: 2018-ban le kell váltani a kormányt

Hadházy Ákos (Array)
Hadházy Ákos (Array)

A Magyar Nemzetnek adott interjút Hadházy Ákos, az LMP hétvégén megválasztott társelnöke. Az egykori fideszes politikus arról beszélt, hogy 2018-ban a jelenlegi kormányt le kell váltani, mivel

ez a kormány teljesen elvesztette a kontrollját már akkor, amikor 2010-ben kétharmaddal megválasztották. Az utóbbi években pedig azt látjuk, hogy az önkontrollját is elvesztette.

Hadházy szerint ehhez “sokkal könnyebb lenne azokkal az eszközökkel élni, amelyekkel különösen a kormánypárt él“, ezek között említette a

piszkos pénzeket, a manipulációt és a heccelést. 

Hozzátette: sok jel arra mutat, hogy az ellenfeleiket zsarolják. Hadházy Ákos arról is beszélt, hogy szívesen maradna a párt antikorrupciós szóvivője, a parlamenti frakció vezetésével azonban nem kacérkodik, mivel egyelőre a parlamentben is csak nehezen találja meg az LMP irodáját. Véleménye szerint 2018-ban az LMP a választás meglepetéspártja lesz:

erős, megbízható, választható és létező párt.

Ahogyan megírtuk, ma reggel kellemetlen meglepetés érte Hadházy Ákost: behívták a Kossuth rádióba, ám – ahogyan Facebook-oldalán beszámolt róla – “mire a bejáratnál lébecoló három biztonsági őr beléptetett, jött a szerkesztő és közölte, hogy bocs, de átszerveződött a dolog és leléphetek”, vagyis mégsem szerepelhet a műsorban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik