Közélet

Cipőfűzővel akarta megfojtani gyerekeit egy zavart nő

24.hu
24.hu

2016. 07. 17. 07:04

Az asszony már a gyilkossági kísérlet előtt is rosszul bánt a kicsikkel: elhanyagolta őket, gyakran csak a szomszédoktól kaptak enni. Tettét azzal magyarázta, hogy kilátástalannak érezte az életüket. Nyolc évet kapott.

Borzalmas látvány fogadta két éve egy százhalombattai házban a rendőröket: egy zavart nő élettelennek tűnő csecsemőt szorított magához, mellette egy másik gyerek hevert, vérben úszva. A két kicsi, ha nehezen is, de még lélegzett. Egyértelmű volt, hogy a gyerekeket valaki meg akarta ölni: egy madzaggal próbálták megfojtani őket – számol be a borzalmas esetről a hirado.hu.

A nő, D. Lívia később, a bíróságon egy szót sem volt hajlandó mondani, de az ügyész szerint így is egyértelmű, hogy mi történt. A nő egy cipőfűzőt tekert a mellette alvó gyerekek nyakára és addig szorította, amíg mozogtak. Meg volt győződve róla, hogy megölte a gyerekeket. Ám ezután úgy döntött, hogy magát mégsem öli meg, inkább átment a szomszédba, hogy segítséget kérjen.

Ügyvédje szerint nagyon megbánta, amit tett.

Kényszergyógykezelés alatt állt

A most 30 éves nő meglehetősen zavaros életet élt. Munkája, komolyabb végzettsége nem volt, egyik napról a másikra tengődött és két gyereket szült alkalmi kapcsolatokból. Összeférhetetlen magatartása miatt kidobták az anyaotthonból, így rövid ideig az anyjánál élt, majd úgy döntött, a saját lábára áll. Ekkor költözött Százhalombattára.

A nő távlati terveiben az szerepelt, hogy prostituált lesz, ám az üzlet nem akart beindulni, egyre mélyebb nyomorba süllyedtek. Végső elkeseredésében a nő úgy döntött, megöli a gyerekeit, aztán magával is végez.

D. Líviának korábban többször volt öngyilkossági kísérlete. Az ügyvéd szerint a végzetes napon is kezeletlen pszichiátriai betegsége miatt borult ki. Ezt alátámasztja, hogy az elmúlt két évben, a kényszergyógykezelés hatására sokat változott.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

MANCHESTER, ENGLAND - MAY 23:  A Police officer stands guard near the Manchester Arena on May 23, 2017 in Manchester, England.  At least 22 people were killed in a suicide bombing at an Ariana Grande concert at Manchester Arena which was packed with children. It is the worst terrorist incident on British soil since the London bombings of 2005.  (Photo by Jeff J Mitchell/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.