Közélet

Augusztusban minden ügyfél megkapja a szemétszállítási csekket

A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint augusztusban minden ügyfelük megkapja a második negyedéves hulladékszállításról szóló csekket, amely csúsztatott fizetési határidőt biztosít majd.

Weingartner Balázs, a társaság vezetője vasárnap azt követően közölte ezt az MTI-vel, hogy Heringes Anita, az MSZP országgyűlési képviselője napközben új hulladékgazdálkodási törvény kidolgozását, valamint a jelenlegi “vízfej és számlagyár” megszüntetését szorgalmazta.

Az NHKV elnök-vezérigazgatója úgy fogalmazott, a korábbiakhoz hasonlóan a napokban is több rémhírt terjesztettek a szemétszállítás egységesítésével kapcsolatban. Kiemelte, ahogy eddig sem, úgy a jövőben sem fog leállni ez a közszolgáltatás, továbbá nem igazolódnak be azok a vádak sem, hogy a lakosságnak emelt összegű, összesített számlákat kell fizetnie.

Kiemelte, a második negyedévi szemétszállítást tartalmazó számlák kiküldése jelenleg is folyamatban van, augusztusban pedig minden ügyfelük megkapja azt, a fizetési határidő meghatározásánál figyelembe veszik a társaság késlekedése miatti csúszást. Weingartner Balázs hangsúlyozta, minden esetben csak az adott negyedévről szóló számlákat postáznak, így senkinek sem kell a megszokottnál nagyobb összeget befizetnie.

A társaság vezetője kitért továbbá arra is, hogy az NHKV folyamatosan egyeztet a szakmai egyesületekkel és az önkormányzatokkal a rendszer jelenleg is zajló átalakításáról, amelynek egyik célja, hogy a jövőben csökkenjen a cég kintlévősége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik