Közélet

Deutsch durván beszólt Lázárnak, Brüsszelnek

Megkapták a magukét az újságírók is.

Deutsch Tamás régóta nem érti ezt a “közéleti emberek magánvéleménye-sztorit”. A Fidesz EP-képviselője az ATV reggeli műsorában arról, hogy az elmúlt időben több kormánypárti politikus is magánemberként érvelt az EU-ból való kilépés mellett, azt mondta: nem lehet különbség egy politikus két véleménye között.

Lázár János korábban mondott magánvéleményéről az uniós tagságról azt mondta, az teljesen felesleges is volt, hiszen nem kérdés, hogy Magyarország az EU tagja akar-e maradni, ez a kormány álláspontja.

Szerintem ha egy miniszter egy hivatalos kormányzati sajtótájékoztatón valamit mond és hozzáfűzi azt, hogy ez a magánvéleménye, akkor ott valamifajta ellentmondás van.

Deutsch jelezte, neki a magánvéleménye a közvéleménye, és a közvéleménye a magánvéleménye.

Én egyébként nem vagyok álmomban két macska, amelyik egymással viaskodik.

Az EP-képviselő a Brexitről azt mondta: az a baj az EU-val, hogy nem akarta megvitatni a részletkérdéseket, ezért az Egyesült Királyságban csak a végső döntésről tudtak dönteni.

Ha ezt a struccpolitikát folytatják, akkor egyre több országban felmerülhet az a helyzet, hogy a végső kérdésről lehet csak beszélni.

Deutsch ugyanakkor az újságíró-társadalomban hódító vírusnak nevezte, hogy „minden mögött valami összeesküvés-elméletet próbálnak találni” és Orbán Viktor a kvótareferendummal és a kormánypárti politikusok nyilatkozataival teszteli a magyarok viszonyát az EU-hoz.

Lázár János a Figyelőnek azt mondta, Orbán Viktor támogatja, ha saját véleménye van. Eddig ezt tapasztalta. Példákat is sorol: halálbüntetés, vasárnapi nyitva tartás, uniós tagság. Lázár János büszke rá, hogy a Fideszben a különböző véleményeket nem nyomják el,

hanem értelmes vitákból alakulnak ki a döntések.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik