Közélet

Liget-projekt: a kopaszok miatt távozhat az egyik fő szakmai támogató

györgy péter (györgy péter)
györgy péter (györgy péter)

A Magyar Narancs holnapi számában megjelenő György Péter-interjúból közölt részlet szerint Baán László tanácsadója elfogadhatatlannak tartja az őrző-védők fellépését.  Az ELTE Média és Kommunikáció tanszékének tanára egyenesen úgy fogalmaz:

Nem kívánok tovább részt venni ebben a munkában akkor, ha azok az őrző-védő emberek onnan nem tűnnek el, és nem állíttatik helyre a jog. Megengedhetetlen egy jogállamban, hogy a tiltakozást így kezelik. Nincsenek betiltva, mégis, ami a tiltakozáson történt a magyar állampolgárokkal, tűrhetetlen.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a Patrol Group Kft.  17,5 millió forintért vállalta az egykori Hungexpo-épületek bontásának védelmét. Munkásságukat számos kritika éri, Gulyás Márton kezére például akkorát ütöttek, hogy meg kellett műteni. Kedden a korábbi Kertem előtt barikádozták el magukat a Ligetvédők, miután kiderült, hogy a biztonsági őrök felügyelete mellett elkezdték bontani a Hungexpo-épületeket. Kedd délután a biztonságiak felfeszítették az aktivisták egyik elbarikádozott bejáratát és azon keresztül mentek be az építkezés területére, kiabálás, dulakodás tört ki.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik