Közélet

Panorámás balatonfüredi melléképülettel gazdagodik Matolcsy fia

Balatonfüreden épít házat Matolcsy Ádám, a jegybankelnök alig 30 éves fia – tudta meg a Népszabadság. Matolcsy Ádám ­2013-ban vásárolta meg a balatonfüredi Tamás-hegyen fekvő 3200 négyzetméteres telket. A korábban mezőgazdasági területként nyilvántartott területre három oldalán is üvegfalú házat építtet Matolcsy Ádám.

A jegybankelnök fiának cége, a kis szériás fodrászati székeket gyártó és forgalmazó Glamorous Kft. 2015 decemberében váratlanul megvásárolta a ­nála hússzor nagyobb veszp­rémi Balaton Bútor Kft.-t a Fotextől. A bútorgyár megvételét a családhoz tartozó ­Szemerey Tamás pénzintézete, a Növekedési Hitelbank kölcsöne tette lehetővé, a hitel hátterét a Matolcsy György által indított akciós jegybanki hitelprogram adta.

A Népszabadság megkereste ­Matolcsy Ádámot, aki közölte, hogy az épületet mezőgazdasági melléképületként és pihenésre fogja használni. A generálkivitelezést és bonyolítást végző cég, a Raw Development Kft. honlapja szerint a balatoni nyaraló 40 millió forintos beruházás. A cég referenciái között megjelentette az épület látványterveit is.

A Raw Development Kft.-t Matol­csy György unokatestvére, Szemerey Tamás egyik érdekeltsége hozta létre alig néhány hónappal az előtt, hogy az egyik MNB-alapítvány, a ­PADA elkezdte a budai Várban az Ybl–Hatvany-villa felújítását. A céget azóta más MNB-alapítványok is bevonták ingatlanfejlesztéseikbe.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik