Közélet

Két megye is kizárta magát, nem találnak bírót a nyíregyházi ügyvéd peréhez

Már két komplett megye záratta ki magát egy büntetőügyből, ami azért áll, mert nincs bíró, aki tárgyalná – tudta meg az Index. Korábban arról is a portál számolt be, hogy egy nyíregyházi ügyvéd pár évvel korábban létrehozott egy prostitúcióval, cigarettacsempészettel és gazdasági társaságok színlelt értékesítésével és vagyonuk eltüntetésével foglalkozó bűnszervezetet.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség februárban emelt vádat az ügyben, ám a Nyíregyházi Járásbíróság valamennyi büntető bírója a kizárását kérte elfogultságra hivatkozva. Az Index indormációi szerint ezután megnyilatkoztatták Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye valamennyi büntető bíráját, de mindenki hasonlóan járt el, sőt, a Nyíregyházi Törvényszék bírái is elfogultnak érezték magukat.

Az ügy átkerült a Debreceni Ítélőtáblára, amelyik a Debreceni Járásbíróságot jelölte ki, azonban a járásbíróság valamennyi büntető bírája, majd Hajdú-Bihar Megye valamennyi bíróságának valamennyi büntető bírája szintén kérte a kizárását. Így az ügy visszakerült a Debreceni Ítélőtáblára, amely a Miskolci Járásbíróságot jelölte ki.

A portál információi szerint az eljárás fél éve áll, még a vádiratot sem kézbesítette senki a vádlottaknak, sem a védőknek.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik