Közélet

Kiderült, akarják-e a budapestiek a Városliget átalakítását

A Medián ugyan szűk spektrummal dolgozott, 500 budapestit kérdeztek meg a Liget-projekt kapcsán, az eredmény azonban azt mutatja, hogy 80% ellenzi az egész tervezetet.

Két kérdést tett fel a Medián a Greenpeace megbízásából 500 budapesti lakosnak, amely a Városliget tervezett átalakításáról szólt.

A kormányzati tervben a Városligetbe új épületeket, múzeumokat építenének, ami fakivágással járna. Más tervek szerint megőriznék a fákat, megújítanák a zöldfelületeket, de nem épülnének épületek, múzeumok a park egy része helyén. Ön melyik verziót választaná? – szólt az egyik kérdés

Erre a válaszadók 81 százaléka válaszolta azt, hogy támogatná a park felújítását, de új épületeket nem építene a területre.

median1

Rákérdeztek arra is, hogy ha már múzeumok épülnek a fővárosban, azokat hol látnák szívesen a válaszadók.

Ebben sincs meglepetés: nem a Ligetben.

median2

Korábban az Ipsos is készített hasonló témájú kutatást, amely hasonló eredménnyel zárult. A Greenpeace most közleményben azt írja:

egyértelműen kihagyhatatlan, hogy végre meginduljon az érdemi, széleskörű egyeztetés a Városliget jövőjéről. A felmérésekből ugyanis az derül ki, hogy a fővárosiaknak kiemelten fontos a zöldterületek védelme, és a Liget közpark jellegének megőrzése érdekében az új múzeumokat nem a Városligetben építenék föl.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik