Image: 73698509, Vona Gábor, a Jobbik elnöke interjú közben, Place: Budapest, Hungary, License: Rights managed, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com
Közélet

Kitaláció ez a koalíció – Vona Gábor fociról, Orbánról, Gyurcsányról

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2016. 06. 20. 06:59

A Jobbik egyetlen párttal sem lépne szövetségre.

 

Torz agyszülemények a baloldali pártokkal alkotott technikai koalíciókról született képzelgések. Ezt mondja Vona Gábor a Magyar Hírlapnak. A Jobbik elnöke cáfolja hogy pártja balra tartana. Gyurcsány Ferenc felvetéséről, hogy az Orbán-rezsim leváltásáért akár a Jobbikkal is lehetséges egy technikai koalíció, azt mondta,

a Jobbik egyetlen párttal sem kíván szövetségre lépni semmilyen formában.

Szerinte

a Fidesz, élén Orbán Viktorral, fullasztó országot teremtett az elmúlt hat évben, a huszadik század elhasználódott pártjai körébe sorolható, s ez a baloldali formációkra még fokozottabban igaz. 

Vona Gábor nagyon szomorúnak tartja, hogy a magyar politikai közélet olyan mélyre süllyedt, hogy egyáltalán kérdés lehet, a magyarok tudnak-e tiszta szívből drukkolni a magyar válogatottnak az Európa-bajnokságon.

Egy nemzeti válogatott sikerének minden esetben a nemzeti összetartozás jelképének kellene lennie, ez számunkra a legnagyobb öröm.

A pártelnök azért akar mostantól csak a párt szervezeti átalakításával, a kormányzati felkészüléssel foglalkozni, mert a ciklus felében

ki kell tűzni rövid távú feladatokat is s ehhez megtalálni a legalkalmasabb embereket.

A Jobbik pártstruktúrája nem változik, a parlamenti frakció élete igen. Új vezetője Volner János átadja elnöki pozícióját a vállalkozásfejlesztési bizottságban, a munkát Z. Kárpát Dániel veszi át.

A párt továbbra is keleti nyitást szorgalmaz. Oroszországgal, Kínával, Törökországgal, Indiával erősítené a gazdasági kapcsolatokat, de Vona tárgyalna Németország, az Egyesült Államok képviselőivel is, hiszen a két nyugati nagyhatalommal kulcsfontosságú az együttműködés. Szeretnék bebizonyítani a külvilágnak is, hogy a Jobbik egy nemzeti néppárt, amely konstruktív, kormányképes és komolyan vehető politikai erő.

Vona Gábor néhány napja lapunknak azt mondta, hogy pártja most vált felnőtté. Akkor kamaszkori tévedésnek nevezte, hogy követelte a kilépést az EU-ból. Ma már tudja,

hogy nem kell minden falba belevernie a fejét. Egyes falakat át kell törni. Másokat meg nem. Sőt olyanok is vannak, amiket tovább kell építeni.

A pártelnök ezt annak kapcsán mondta, hogy a nemzetközi színtéren óvatosabban kell mozogni. Szerinte ugyanis a világot nem kell megváltani, főleg nem Magyarországról.

A meghatározó folyamatokkal, például az európai integrációval szembeszállni ostobaság.

Ugyanakkor ma is úgy látja, a kritikáik nagy része akkor is igaz volt. Most is az.

 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

WASHINGTON, DC - JULY 24:  U.S. President Donald Trump waves as walks to Marine One while departing from the White House on July 24, 2017 in Washington, DC. President Trump is traveling to Beaver, West Virginia where is will speak to Boy Scouts at the at the 2017 National Scout Jamboree.  (Photo by Mark Wilson/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.