Közélet

Vona: sérült a bizalmi kapcsolat Novák Előddel

24.hu
24.hu

2016. 06. 08. 13:44

Szerinte a súlyos helyzet ellenére méltóan váltak el.

Azután, hogy délben Novák Előd, a Jobbik leköszönő parlamenti képviselője sajtótájékoztatót tartott, Vona Gábor pártelnök is beszámolt az elnökségi ülésen született döntésekről.

Novák távozásáról azt mondta Vona: egy ilyen válás általában nem méltóságteljes, de a helyzet súlyossága ellenére a felek itt méltóan váltak el, és bízik abban, hogy ezt a méltóságot a jövőben is sikerül megőrizni. Ezzel a párt a személyi kérdések végére ért – mondta.

Vona szeretné, ha a párt szeptemberre, a szerkezeti reform után olyan állapotba kerülne, amivel meg lehet kezdeni a „hosszú menetelést” 2018-tól, ő maga mostantól a kormányzati felkészülésre koncentrál. A Jobbik ütőképes kormányváltó erő lesz – jelentette ki.

Novák Elődöt nem zárják ki a pártból, és felesége, Dúró Dóra képviselő marad – mondta Vona. Hozzátette: kedden egyeztetett Dúróval, számít rá, és bízik abban, hogy meg tud küzdeni ezzel a nehéz emberi helyzettel.

Fotó: Berecz Valter

Arról még nem született döntés, hogy ki megy a Parlamentbe Novák helyére. A pártelnök azt mondta, ez nemsokára kiderül, de nem ezen a héten. Alapos választás lesz – ígérte.

A tisztújítás kapcsán került sor kenyértörésre, a bizalmi kapcsolat sérült annyira, hogy nem lehetett helyreállítani – árulta el Vona, de azt nem részletezte, mire gondol.

A sajtótájékoztatón Vona kitért a kémgyanúba keveredett jobbikos EP-képviselőre, Kovács Bélára is: annyit mondott, amíg a jogi eljárás le nem zárul, nem foglalkoznak az üggyel.

Míg Novák déli sajtótájékoztatójára Schiffer András, az LMP távozó társelnöke és képviselője elment, Vonáén nem volt ott.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.