Közélet

Hiller: nem egy új névjegykártyát akarok

A volt oktatási miniszter bejelentkezett az MSZP választmányi elnöki posztjára. Az örök reménység Botka László lesz az ellenfele.

Az intellektuális háttér megerősítésére törekszik Hiller, csak ezzel szerinte nem lehet választást nyerni, de nélküle semmiképp. A Kossuth Rádió reggeli műsorában arról beszélt, nem híve annak, hogy csak abban kimerüljön a kommunikáció, hogy „takarodjon a kormány”, ennél többet kínál.

A stratégiai tervezés a célja, nem új posztot, nem új névjegykártyát akar.

„A veszekedést utálom, a vitákat szeretem”, szerinte a választmány a viták terepe, ezért pályázik.

Az EU szerinte arra jött létre, hogy a jól működő, gazdag országok szorosabban együtt tudjanak működni, de a globális kihívásokra, mint a menekültválság nem tud megoldani.

Ezért nekünk, magyaroknak is alakítani kell azt, nem hajlandó minden brüsszeli véleményt elfogadni, de szerinte Magyarországnak az unióban a helye. „Az is egy félbolond, aki szerint minden rendben van az EU-ban” – tette hozzá.

Világos és egyszerű gondolatokat kínál, hogy könnyű legyen hozzá csatlakozni.

Éles kritika, pragmatikus cselekvés, jól megválasztott taktika minden sikerre törő párt számára elengedhetetlen, de igenis szükség van hosszú távú elképzelések, koherens jövőkép felvázolására, mert ha ez nincs, az szellemi igénytelenséget, gondolattalanságot, az intellektuális háttér leépülését hozza, annak eredménye meg a bizonytalanság, a célnélküliség, a „vagyunk, de minek” érzése. És bármilyen furcsa, ezt a választó pontosan érzi, írja programjában Hiller.

A dunaújvárosi időközi önkormányzati választásról azt mondta, a tétje csekély volt, az országos kisugárzása annál nagyobb. Úgy látja, először az elkövetkező egy évben az MSZP-nek meg kell erősödnie, aztán lehet szó arról, hogy kivel vágjon neki a 2018-as választásoknak.

A 24.hu információi szerint Hiller a választmányi elnöki poszt toronymagas esélyese, a párt vezető politikusai biztosra veszik, hogy ő nyer Botkával szemben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik