Pintér Sándor nemzetbiztonsági bizottsági meghallgatása
Közélet

Pintér szerint Andy Vajna nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot

24.hu
24.hu

2016. 05. 31. 15:42

A belügyminiszter arról is beszélt, hogy egy ember sincs, akit a magyar hatóságok ne figyelhetnének meg törvényesen.
Korábban a témában:

Voltak fenyegetések, amelyekben a magyar zászló feltüntetésével, vagy ennél konkrétabban is megjelölték Magyarországot, mint lehetséges célpontot – mondta Pintér Sándor az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságában tartott szokásos évi meghallgatásán. A belügyminiszter közölte: ennek fényében több mint kétmilliárd forintos többletforrást biztosítottak a Terrorelhárítási Központ fejlesztésére, valamint az Alkotmányvédelmi Hivatal és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat létszámnövelésére.

A bizottsági tagok kérdésére válaszolva Pintér elárulta, hogy a foci Eb-re készülve az ORFK és a titkosszolgálatok folyamatos kapcsolatban vannak a francia társszervekkel, de egyelőre nincs információ az eseményen tervezett konkrét támadásról.

Pintér visszautasította azt a felvetést, hogy a Belügyminisztérium terrorellenes intézkedési csomagja azért akadt volna el, mert a kormányon belül vitát váltott ki az újonnan létrejövő elemző központ felügyelete. Azt mondta: a javaslat már a parlament hatáskörében van.

A belügyminiszter beszámolt Andy Vajna nemzetbiztonsági átvilágításának eredményéről is. Ebből az derült ki, hogy a filmipari kormánybiztos – „a jelenlegi információk szerint” – nem jelent kockázatot Magyarországra nézve.

A miniszter arról is beszélt, hogy tavaly a 2010-es szint 60 százalékára csökkent az elkövetett bűncselekmények száma, és a Nemzeti Védelmi Szolgálat is „sikereket ért el a korrupció visszaszorításában”.

A közelmúltban a sajtóban megjelent, civilek ellen irányuló megfigyelésekről a belügyminiszter azt mondta, a magyar törvényi szabályozás szerint egyetlen ember sincs, akit törvényes körülmények között ne lehetne megfigyelni, lehallgatni, felderíteni tevékenységét. Szerinte ugyanakkor egyetlen panasz sem érkezett arról, hogy a rendőri vagy titkosszolgálati szervek törvényt sértettek volna. (MTI)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.