Közélet

Kairóba érkezett Orbán Viktor

Csütörtökig marad, rengeteg minisztere is elkísérte.

Hivatalos látogatásra Egyiptomba érkezett kedden este Orbán Viktor. A miniszterelnököt katonai tiszteletadás mellett fogadta az egyiptomi kormányfő a kairói repülőtéren.

Orbán egy politikai-üzleti delegáció élén érkezett az észak-afrikai országba Szijjártó Péter, Varga Mihály, Seszták Miklós, Simicskó István és Fazekas Sándor miniszterek társaságában, akik külön tárgyalásokat is folytatnak egyiptomi kollégáikkal.

A miniszterelnök szerdán tárgyal Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnökkel. Több megállapodást is aláírnak, köztük azt, amely 700 vasúti kocsi gyártásának 900 millió eurós keretösszegű finanszírozási ajánlatáról szól.

Az elnöki találkozó után Orbán tárgyal az Arab Liga főtitkárával is, este pedig beszédet mond az egyiptomi-magyar üzleti fórumon.

Csütörtökön a miniszterelnök vallási vezetőkkel – Ahmad et-Tajjebbel, a kairói al-Azhar mecset nagysejkjével, majd a kairói kopt kulturális központ igazgatójával – találkozik. (MTI, a fenti kép az egyiptomi elnök tavalyi budapesti látogatásán készült)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik